CBS De Klaver Carnisse

Klaverstraat 44 3083 VH Rotterdam

  • Groep 6, 7 en 8.
  • Groep 0 t/m 5
  • Groep 0 t/m 5

Het team

Toelichting van de school

Ons team is de kracht van onze school. Wij hebben een grote groep gedreven collega's: pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers, intern begeleiders, gedragsspecialisten, vakdocenten, groepsleerkrachten, onderwijs assistenten, administratief medewerkers, conciërges en directieleden. Met elkaar staan we elke dag klaar voor u en uw kinderen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op De Klaver streven wij ernaar om bij ziekte van de leerkracht vervanging te regelen. Door het leraren tekort is dit helaas niet altijd mogelijk. Wij proberen groepen te verdelen maar moeten helaas ook soms groepen naar huis sturen bij gebrek aan vervangende leerkrachten. U krijgt hier zo spoedig mogelijk bericht van via social schools. Indien u geen opvangmogelijkheden heeft kan uw kind worden opgevangen in een andere groep.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Leerlingen worden op basis van hun leeftijd gegroepeerd. Wel houden wij op De Klaver rekening met verschillen tussen leerlingen.

Zo hebben wij voor de beter presterende leerlingen Plusklassen. In de groepen 3 t/m 8 krijgen de leerlingen die hier behoefte aan hebben elke week een dagdeel een extra lesaanbod buiten de klas van een ervaren leerkracht. 

Elke groep krijgt wekelijks extra ondersteuning van een onderwijs assistent. De onderwijs assistent gaan aan het werk met kinderen die extra instructie of oefening nodig hebben.  Hiervoor wordt samen met de leerkracht een plan voor opgesteld.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Binnen speelwerken wordt er gewerkt aan: spelontwikkeling, taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en rekenontwikkeling.

Wij zijn een altijd een KiVa school en tijdens de KiVa-lessen wordt er extra aandacht geschonken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Aansluitend aan de reguliere lestijden krijgen onze leerlingen een rijk lesaanbod via de dagprogrammering: Engels, theater, natuurlessen, sport, koken, huiswerk begeleiding, politiek, ondernemerschap, extra taal, extra woordenschat, extra rekenen enz. 

Bovenstaande getallen zijn gemiddeldes en worden ingezet naar de onderwijs behoefte van de groep.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Samen groeien naar succes!

- toekomstgericht

- samen met de ouders

- goede opbrengsten

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben onszelf als doel gesteld voor de komende jaren om de leerlingen die meer verdieping of een rijker aanbod nodig hebben passender onderwijs te bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij hebben een inpandige eigen peuterspeelzaal 'Het Kleine Klavertje'.

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen bij ons terecht.

Terug naar boven