De Catamaran

Catullusweg 298 3076 KH Rotterdam

  • Rust en zichtbaarheid
  • Schoolfoto van De Catamaran
  • De Catamaran is een Lekker Fit! school. De Catamaran is Sportiefste basisschool van Nederland geweest!
  • Naast ons schoolplein ligt dit mooie overdekte sportveld. We maken hier regelmatig gebruik van tijdens pauzes en gymlessen.
  • Schoolfoto van De Catamaran

In het kort

Toelichting van de school

De Catamaran is een openbare basisschool in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Kenmerken van De Catamaran zijn de rust in de school, de betrokkenheid van leerlingen bij het leren. het team heeft hoge verwachtingen van de leerlingen en er is een veelzijdig aanbod in activiteiten. De Catamaran is een innovatieve en actieve school. We maken op De Catamaran gebruik van nieuwe inzichten betreft het leren van kinderen en borduren voort op de goede zaken die wij al jarenlang op De Catamaran toepassen.

Door gebruik te maken van verschillende specialisten, goed gekwalificeerde leerkrachten en diverse partners, proberen we onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun leven in de maatschappij zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goede, verantwoordelijke wereldburger.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Goede leerresultaten
  • Breed aanbod
  • Talentontwikkeling
  • Leren zichtbaar maken
  • 6 uur extra leertijd

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Catamaran heeft van elk leerjaar drie klassen. In de groepen 6, 7 en 8 wordt gewerkt in grotere units. In deze units zitten de drie groepen bij elkaar en zijn er altijd tenminste 3 leerkrachten en ook vaak een onderwijs assistent aanwezig; de leerlingen krijgen daarom veel aandacht en feedback van elkaar en van volwassenen. Vanuit de klassikale situatie wordt de les gestart. Ook heeft De Catamaran drie Schakelgroepen met daarin een intensief taalaanbod voor kinderen die net in Nederland zijn en de Nederlandse taal moeten leren. 

Op de Catamaran besteden we veel tijd om de leerlingen zo veel mogelijk verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces. Daar slagen we goed in als we naar de uitstroom gegevens en naar de eindresultaten kijken. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
545
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op De Catamaran werken we samen met verschillende partners. Kijk op onze website voor een overzicht: https://www.decatamaran.nl/partners/

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven