OBS Kasteel Spangen

Nicolaas Beetsstraat 4 3027 AR Rotterdam

  • Een reguliere basisschool in de prachtige wijk Spangen Rotterdam met geweldige kinderen en ouders!
  • Wij stimuleren kinderen om hun zwemdiploma te halen!
  • Vanaf de kleuterklas bieden wij uitdagend onderwijs.
  • Onze ouders zijn welkom op school bij de inloopochtenden. Wij zijn trots op deze betrokkenheid!
  • Wij stimuleren een brede ontwikkeling van kinderen, door bijvoorbeeld naar de schooltuin te gaan.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij openbare basisschool Kasteel Spangen.

OBS Kasteel Spangen biedt gedifferentieerd lesgeven zodat elk kind op eigen niveau bediend kan worden. OBS Kasteel Spangen staat voor het geluk van ieder kind. Ieder kind hoort met een glimlach naar en van school te komen! 

Op kasteel Spangen doen wij ons best om uit de leerling te halen wat er in zit. Ieder kind heeft bepaalde talenten, of dat nu rekenen, taal of gymnastiek is; wij stimuleren het kind om zich maximaal te ontwikkelen waar het goed in is. Deze ontwikkeling kan alleen maar succesvol zijn als er een goede samenwerking is tussen de school en de ouders. Wij vormen samen ’educatief partnerschap.

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van Kasteel Spangen. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Dit SchoolVenster biedt u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Persoonlijke aandacht en bloei
  • Maximale (talent)ontwikkeling
  • Waardering en respect
  • Ouder-Leerkracht-Kind
  • Samen met en voor elkaar!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen groeien over het algemeen op in de mooie multiculturele wijk Spangen in Rotterdam. Iedere dag besteden onze leerkrachten tijd, aandacht en energie aan de ontwikkeling van de leerkrachten op verschillende talenten. Om de kinderen klaar te stomen voor de volgende ontwikkeling op de middelbare school besteden wij in onze wijk extra aandacht aan taalonderwijs, leesonderwijs en begrijpend leesonderwijs. Ook staat rekenen elke dag op de planning voor de kinderen. Wij werken in de klassen op verschillende niveaus en proberen iedere leerling een persoonlijke aanbod te geven, zodat iedereen zich optimaal kan ontwikkeling op zijn eigen niveau. 

De leerlingen werken volgens lesdoelen en zelfs met eigen persoonlijk opgestelde doelen. Zij bepalen deels hun eigen ontwikkeling en wij stimuleren deze eigenaarschap in de school.

Na school is er een BSO waarin ook de thema's terugkomen en er een samenwerking is, zodat de kinderen hierin activiteiten volgen die aansluiten bij de school. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
245
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

OBS Kasteel Spangen hanteert een continurooster. De kinderen starten op het schoolplein om 08:20 uur, waar de leerkrachten de kinderen ophalen. Om 08:25 uur gaat de leerkracht naar binnen met de groep, zodat de lessen om 08:30 uur kunnen starten.

De kinderen blijven tot 14.30 uur op school en nemen zelf iets te eten en drinken mee. Voor de kleine pauze willen wij graag dat de leerlingen een stuk fruit meenemen of een ander gezond tussendoortje. Op woensdagmiddag zijn de leerlingen vrij. Ook de kleuters zijn om 12.30 uur vrij, zodat alle leerlingen dezelfde eindtijd hebben.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Bijgevoegd alle protocollen die wij gebruiken om de veiligheid in en om de school op orde te houden. 

Terug naar boven