Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Op school zijn we dagelijks bezig om het welzijn van de leerlingen te waarborgen. Kinderen hebben baat bij een duidelijke structuur: afspraken en regels bieden hiervoor een duidelijk kader. Overal waar je komt gelden er regels en afspraken. Zo ook binnen onze school. Onze regels en afspraken worden zoveel mogelijk positief opgesteld. Dit helpt ons om gericht te kijken naar wat we wel willen zien en wat minder te kijken naar wat we niet willen zien. Wij proberen ieder mens altijd positief te benaderen, ook al moet je iemand soms op gedrag corrigeren. Wanneer we iemand aanspreken doen we dat vanuit de visie dat we niet de persoon afkeuren maar het gedrag dat hij of zij laat zien.
Wij zorgen ervoor dat:
- Iedereen zich veilig voelt
- Iedereen mee mag doen
- zolang je je aan de afspraken houdt
- Iedereen erbij hoort
- Iedereen zorgvuldig met elkaar en met elkaars eigendommen omgaat
- Iedereen minstens één keer per dag lacht!
Hoe doen we dat?
- De luisteren naar elkaar
- We behandelen iedereen met respect
- We hanteren fatsoenlijk taalgebruik
- We spelen en leren met elkaar
- We helpen elkaar en komen voor elkaar op
- We komen op voor een ieder die gepest wordt en vertellen dit ook altijd aan een volwassene
- We zoeken met elkaar een oplossing voor elk probleem
- We reageren niet agressief
- We houden ons allemaal aan deze regels;
Deze afspraken hebben betrekking op alle leerlingen, ouders en medewerkers van OBS Delfshaven.
Meldcode
Elke school moet volgens de wet beschikken over een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. De meldcode is een hulpmiddel voor alle medewerkers van de school voor het omgaan met signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling bij leerlingen. Deze meldcode is van toepassing op alle personen die binnen de school werkzaam zijn, en dus ook op bijvoorbeeld stagiaires, vrijwilligers en opdrachtnemers. We hanteren hiervoor de BOOR meldcode, te vinden op de BOOR Meldcode.
Handle with CareBij ons op school werken we - net als alle scholen in Rotterdam - naast de meldcode ook met Handle with Care. In elke klas in Nederland zitten kinderen die thuis geweld meemaken. Veel kinderen gaan de volgende dag gewoon naar school. De leerkracht weet vaak niet dat er iets ernstigs is gebeurd. Terwijl juist een leerkracht veel kan betekenen voor een kind. Als een kind steun krijgt in de vertrouwde schoolomgeving en zich daar veilig voelt, kan dat helpen om stress te laten zakken. Daardoor heeft het kind de rust om te leren en zich te ontwikkelen.
Hoe werkt Handle with Care? Na een huiselijk geweld incident waar de politie bij betrokken is geweest, wordt de volgende schooldag een signaal af gegeven aan school dat de desbetreffende leerling extra steun kan gebruiken. Het signaal bevat alleen de naam, de geboortedatum van het kind en het codewoord Handle with Care. Bij ons op school is de contactpersoon voor Handle with care: Mieke van Duijn .Het bericht dat de school ontvangt bevat verder geen inhoudelijke informatie, wordt direct verwijderd en dus ook niet in het leerling dossier opgeslagen. Door het ontvangen signaal weet de leerkracht dat er bij het kind thuis iets heeft afgespeeld en die dag steun bieden aan het kind.