Kindcentrum 't Ven

Mimosastraat 3 5241 XT Rosmalen

  • Schoolfoto van Kindcentrum 't Ven
  • Schoolfoto van Kindcentrum 't Ven
  • Schoolfoto van Kindcentrum 't Ven
  • Schoolfoto van Kindcentrum 't Ven
  • Schoolfoto van Kindcentrum 't Ven

Het team

Toelichting van de school

Het team

't Ven heeft een basisschoolteam van 20 professionals en bestaat uit leerkrachten, vakleerkracht bewegingsonderwijs, onderwijsondersteuners, intern begeleider, administratieve kracht, conciërge en een directeur. Op onze website bij 'team' kunt u alle medewerkers terugvinden met hun rol in de school en betreffende werkdagen. Als team werken we nauw samen met de collega's van de opvang (Kanteel) binnen ons kindcentrum

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor vervanging worden medewerkers uit de bestuursinvalpool van Signum ingezet. Ook nemen regelmatig collega's uit ons eigen team vervanging op zich. Indien er geen vervangende basisschoolleerkrachten gevonden kunnen worden, krijgen de kinderen verrijkingsaanbod door medewerkers van Qrabbl. Qrabbl heeft creatieve en technische professionals flexibel beschikbaar voor het onderwijs (meer informatie op www.qrabbl.nl). Ook kiezen we incidenteel voor online thuisonderwijs.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wij werken met een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen elke dag van 8:30 uur tot 14:00 uur op school zijn. Op 't Ven hebben we twee groepen 1/2 die beide vaste leerkrachten hebben. Naast de leerkracht is er op vaste tijden ook een ondersteuner aanwezig. Zij werken volgens een dag- en weekritme. Iedere dag is er een afwisseling van groepsactiviteiten en keuzeactiviteiten in de speelleerhoeken rondom een thema. Dit is zowel in de groep als op het leerplein. Twee keer per dag spelen de kinderen buiten. De fruit- en lunchpauze is in de eigen groep met de leerkracht. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Wij werken met een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen elke dag van 8:30 uur tot 14:00 uur op school zijn. Er wordt gewerkt met een vast dag- en weekrooster. In de ochtenden is er vooral aandacht voor de kernvakken rekenen en taal. Naast de leerkracht is er op vaste tijden ook een ondersteuner aanwezig. Wij bieden onderwijs vanuit leerlijnen aan de hand van methodes. Wij hebben bewust gekozen voor methodes waarbij niveaudifferentiatie en tempodifferentiatie mogelijk is. De verwerking vindt zowel schriftelijk als digitaal plaats. Om aanbod op niveau te kunnen geven, maken we incidenteel gebruik van groepsoverstijgende en leerjaaroverstijgende werkvormen. 

Tijdens het merendeel van de middagen krijgen de kinderen de zaakvakken en creatieve vorming aangeboden middels het curriculum en onderwijsconcept 'International Primary Curriculum' (IPC). Tijdens IPC wordt er thematisch, groepsoverstijgend en vakoverstijgend aan een bepaald thema gewerkt. Boeiende, actieve en zinvolle lessen zijn hierbij het uitgangspunt. Voor meer informatie zie: https://ipc-nederland.nl 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Kindcentrum 't Ven werkt intensief samen met interne en externe specialisten. Hierdoor zijn wij in staat om Passend Onderwijs te bieden voor de meeste kinderen. Als kinderen een ondersteuningsbehoefte hebben, kijken we samen met ouders wat we kunnen bieden. Indien mogelijk is dat Passend Onderwijs op ons eigen kindcentrum. Als dat niet haalbaar is zoeken we samen naar een andere Passende plek.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De leerlingenzorg is geen individuele leerkrachtaangelegenheid, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het hele team. In het geven van extra ondersteuning volgen wij de ondersteuningsniveaus, die zijn afgesproken binnen samenwerkingsverband Primair Onderwijs de Meierij, en sluiten hierop aan met de zorgstructuur van ons kindcentrum, uiteraard in nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers.

De ambities van KC  't Ven passen binnen het Strategisch Beleidsplan van Signum. In onze basisondersteuning zijn we ons verdiept aanbod verder aan het ontwikkelen. Hierbij proberen we zo optimaal mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden en interesses van de kinderen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kanteel kinderopvang biedt de volgende opvangvormen:

  • Voorschoolse Opvang (VSO) 
  • Elke werkdag van 07:30u – 08:30u
  • Peuterarrangement
  • Kevers: Maandag & Woensdag 08:30u – 12:30u
  • Libellen: Dinsdag & Donderdag 08:30u – 12:30u
  • Kinderdagverblijf
  • De Sprinkhanen & De Krekels.
  • Elke werkdag van 07:30u – 18:30u
  • Buitenschoolse Opvang (BSO) 
  • Schooldagen: 14:00u – 18:30u
  • In de vakanties: 07:30u – 18:30u
  • Studiedagen: 7:30 u – 18:30u

Meer info: zie de website van Kanteel kinderopvang www.kanteel.nl

Voor vragen en aanmeldingen omtrent de plaatsing van u kind(eren) kunt u contact opnemen met:

Afdeling Relatiebeheer:

T: 073-8511474

E-mail: relatiebeheer@kanteel.nl

Terug naar boven