ATO-kindcentrum De Groote Wielen

Deltalaan 140 5247 JT Rosmalen

  • Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich zelfverantwoordelijk voelen en zich eigenaar voelen van hun eigen leerproces en gedrag.
  • Wij hechten veel waarde aan een veilige, positieve en vertrouwde leeromgeving. Wij gaan respectvol met elkaar om en zijn open naar elkaar.
  • Onderwijs en kinderopvang werken nauw samen aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.
  • Wij stimuleren kinderen om vanuit een onderzoekende houding antwoorden te vinden. De echte wereld halen wij in het Kindcentrum met thema's.
  • We spelen in op verschillen en kijken naar wat kinderen nodig hebben.

Het team

Toelichting van de school

Op Kindcentrum De Groote Wielen werken we met een betrokken en gemotiveerd team: een professionele leergemeenschap waarin gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. Op de site en app staan de personen die in ons kindcentrum werkzaam zijn.

  • Coördinatoren en specialisten

Binnen ons team willen wij zo veel mogelijk de kwaliteiten van professionals benutten. Alle professionals maken deel uit van ontwikkelteams (Het Jonge Kind, Kennisbasis & Vaardigheden, Onderzoekend Leren, Omgaan met jezelf en de ander en Zelfsturing) die aangestuurd worden door de Teamleider Onderwijs & Kwaliteit. We hebben specialisten voor het jonge kind, basisvaardigheden, gedrag en begaafdheid. Dit ondersteuningsteam wordt aangestuurd door de Teamleider Ondersteuning. 

  • Ondersteuners

Naast leerkrachten, pedagogisch medewerkers en specialisten heeft ons kindcentrum ook verschillende ondersteuners. Deze geven extra hulp in de groep, aan individuele kinderen of aan kleine groepjes kinderen. De ondersteuners stemmen hun begeleiding voortdurend af met de leerkrachten, pedagogisch medewerkers en de specialisten. Zo dragen zij eraan bij dat ieder kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervangingen worden geregeld via de invalpool van regio Den Bosch.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De groepen zitten in jaarstofklassen, met uitzondering van de kleuters. Zij zitten gecombineerd in een groep 1/2

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

KC De Groote Wielen voldoet aan de basisondersteuning voor alle kinderen. In ons team werken een taal-, reken-, begaafdheids- en gedragsspecialist. Daarnaast werken er coördinatoren op het gebied van zorg, PBS, cultuur, ICT, sport en onderzoekend leren. De specialisten en coördinatoren leiden werkgroepen. Alle leerkrachten nemen deel aan een werkgroep. Zo professionaliseren we ons in alle aspecten die het onderwijs te beiden heeft en optimaliseren we ons onderwijsaanbod.

We hebben een specifiek beleid ontwikkeld op het gebied van begaafdheid.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven