KPO Basisschool De Appel

Van Goghlaan 9 A 4703 JA Roosendaal

  • Samen kun je meer dan alleen.
  • Schoolfoto van KPO Basisschool De Appel
  • Schoolfoto van KPO Basisschool De Appel
  • Binnen het kindcentrum kent (bijna) iedereen uw kind. Dit voelt veilig en vertrouwd

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het Schoolvenster van KPO Basisschool De Appel

Kindcentrum De Appel is meer dan een kleine fijne school in de Westrand. Wij verzorgen opvang en onderwijs voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar in samenwerking met Kober kinderopvang. Het Kindcentrum is een centrale ontmoetingsplek in de wijk. Onderwijs en zorg, alles wat belangrijk is voor u en uw kind, is hier te vinden.  Binnen het Kindcentrum werken niet alleen leerkrachten. Ook de logopediste, de ergotherapeut, de schoolmaatschappelijk werker, een jeugdprofessional en de medewerkers van Don Bosco rekenen wij tot ons team.  Binnen het gebouw bieden wij voorschoolse en naschoolse opvang aan. Ook worden er naschoolse activiteiten georganiseerd zoals schoolsport en diverse culturele activiteiten. Met elkaar zijn wij Kindcentrum De Appel.

Dit SchoolVenster geeft inzicht in onze resultaten. De basisgegevens komen van Dienst Uitvoering Onderwijs en de Inspectie. We nodigen u graag uit om verder te kijken op onze website of om langs te komen voor een kennismakingsgesprek

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Positief
  • Persoonlijk
  • Samen
  • Toekomstgericht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Net als in de rest van ons land worden er in Roosendaal minder kinderen geboren dan voorheen. Daardoor daalt het aantal leerlingen, ook op De Appel. De leerlingenkrimp is een tendens die landelijk terug te zien is. Op de teldatum van 1 oktober 2021 heeft De Appel een leerlingenaantal van 134.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
141
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven