KPO Speciaal Onderwijs De Kameleon

Gerard ter Borchstraat 51 4703 NL Roosendaal

  • Onze leerkrachten passen hun gedrag aan op dat van de leerling. Zo wordt ieder kind echt ‘gezien’ en krijgt het de juiste aandacht.
  • Door de leerstof en het leertempo af te stemmen op het kind, krijgt het de kennis, vaardigheden en competenties die bij hem of haar passen.
  • Ieder kind komt volledig tot zijn recht wanneer het de juiste aandacht krijgt. Zeker een kind met een verstandelijke beperking!
  • Wij bieden leerlingen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar (SO en VSO) individueel passend onderwijs.
  • Onze school biedt structuur, rust en veiligheid. Onze school is vertrouwd en kinderen voelen zich hier geborgen.

Het team

Toelichting van de school

Uit de onderstaande grafieken is af te lezen dat de leeftijden van het onderwijskundig team van De Kameleon een redelijk stabiele verdeling laten zien. De hoeveelheid mannen en vrouwen is niet gelijk verdeeld; dit is het geval op veel scholen. 

Als team zijn we voortdurend in ontwikkeling. We leren een leven lang; net als voor de kinderen waarvoor we ons inzetten, dit doen we dmv Stichting LeerKRACHT = KameleonKRACHT.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor de verschillende verloven wordt vervanging aangevraagd. Soms worden nieuwe vervangers gevonden en ingezet, op andere momenten wordt er gezocht naar een interne oplossing.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Kameleon heeft twee afdelingen: het Speciaal Onderwijs (SO) voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot uiterlijk 13 jaar en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor leerlingen in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Op de locatie Roosendaal wordt het complete aanbod van SO en VSO voor leerlingen met een verstandelijke beperking verzorgd, in Bergen op Zoom alleen VSO.

Leerlingen zitten in een groep, maar kunnen voor bepaalde vakgebieden les krijgen met leerlingen uit een andere groep. Er wordt in een aantal groepen groepsoverstijgend gewerkt. Op die momenten worden alle bij die groepen betrokken teamleden ingezet om zo goed mogelijk te kunnen inhaken op de verschillende onderwijsbehoeften van de leerlingen. 

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

X

Overige leerjaren

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Kameleon is een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen die zeer moeilijk leren. Zeer moeilijk lerende kinderen met een zeer beperkt ontwikkelingsperspectief (ZML/MG) vormen de verbrede doelgroep van de school. Alle leerlingen van De Kameleon hebben een verstandelijke beperking. Veel leerlingen hebben naast hun verstandelijke beperking bijkomende problematiek, o.a. autisme spectrum problematiek, ADHD, hechtingsproblemen, syndroom van Down, epilepsie of zintuiglijke informatieverwerkingsproblemen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Leerlingen met extra zorgvraag worden begeleid vanuit SDW; op zorgindicatie. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school werkt samen met medische kinderdagverblijven. 

Terug naar boven