Basisschool Lavoor Morelberg

Morelberg 102 4708 NL Roosendaal

  • Samen ontdekken, samen de wereld verkennen
  • Door te werken met intrinsieke motivatie komt de ontwikkeling van binnenuit!
  • Doorzetten, vindingrijk zijn, dat leer je op allerlei manieren.
  • Lekker in je vel zitten is een voorwaarde voor ontwikkeling.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij KPO Basisschool Lavoor - Morelberg!

KPO basisschool Lavoor - Morelberg is een school met een warme en open sfeer in de wijk Weihoek, waar kinderen met plezier kunnen spelen en leren. De school staat bekend om het positieve pedagogische klimaat en de aandacht voor het welbevinden en de brede ontwikkeling van de leerling. De school is overzichtelijk en geeft een prettige structuur, waardoor leerlingen weten waar ze aan toe zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen. In de rijke en betekenisvolle leeromgeving krijgen de leerlingen ondersteuning en uitdaging op maat, zowel op het gebied van kennis als ook op het gebied van vaardigheden. De kinderen ontdekken samen hun toekomst op Lavoor - Morelberg, ze mogen er worden wie ze zijn!

Grenzeloos leren doe je @ Lavoor-Morelberg.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

KPO Basisschool Lavoor - Morelberg is een school met een warme en open sfeer in de wijk Weihoek waar kinderen met plezier kunnen spelen en leren. Na een periode van een dalend leerlingaantal in Roosendaal, is er vanaf 2018 een lichte stijging zichtbaar in het aantal kinderen dat de basisscholen bezoekt. Dat geldt ook voor onze school Lavoor - Morelberg. De school telde op 1 februari 2022 139 leerlingen.

Onze school wordt grotendeels bezocht door leerlingen van onze wijk "de Weihoek" en er is meer en meer interesse van ouders/leerlingen uit de wijken "Tolberg en Centrum". 
Wij merken dat er steeds vaker ook leerlingen de overstap maken van een andere basisschool naar Lavoor - Morelberg. Ouders geven aan dat de veilige en warme sfeer, de aandacht voor de individuele ontwikkeling en het uitdagende leerklimaat voor hen redenen zijn om de overstap te maken.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
154
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven