Openbare Dalton Basischool de Wingerd

Kersenberg 52 4708 KC Roosendaal

  • Bij ons mag je uitgroeien tot de beste versie van jezelf.
  • Iedere week krijgen de leerlingen muziekles van meneer Ronald.
  • Daar waar leerlingen en leraren elkaar ontmoeten en van en met elkaar leren in een veilige leer- en werkomgeving.
  • Schoolfoto van Openbare Dalton Basischool de Wingerd
  • Schoolfoto van Openbare Dalton Basischool de Wingerd

Het team

Toelichting van de school

Een team van enthousiaste leerkrachten werkt in onze school. Stuk voor stuk mensen die de kinderen een warm hart toe dragen en de daltonideologie uitdragen. We streven naar een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen binnen het team. Het team bestaat uit 39 teamleden.

Op De Wingerd hebben wij een aantal vakdocenten. Zo is er een vakdocent lichamelijke opvoeding, een muziekdocent, dramadocent en een vakdocent Spaans aanwezig.

Er zijn twee kwaliteitscoördinatoren die zich richten zich op het professionaliseren van leerkrachten, het bewaken van de (onderwijs)kwaliteit en de regie (be)houden op de ondersteunings- en zorgstructuur. Bovendien zijn zij opgeleid om sociale vaardigheidstraining, rots- en watertraining en faalangstreductietraining te geven.

Een aantal leerkrachten is gespecialiseerd op een bepaald vakgebied. Er is een reken-, een taal- en gedragsspecialist aanwezig.

De Wingerd heeft twee daltoncoördinatoren die zich inzetten om de cultuur en identiteit van de school te bewaken.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op De Wingerd proberen we voor alle leerlingen een zo groot mogelijk aanbod te creëren. Zo kunnen leerlingen met dyslexie naast de extra ondersteuning en compenserende maatregelen, gebruikmaken van het computerprogramma Kurzweil.

Voor onze meerbegaafde leerlingen wordt er verrijkings- en verdiepingsstof aangeboden. Dit wordt regelmatig met de betreffende leerlingen gereflecteerd en waar nodig bijgesteld. Hiernaast is er buiten de klas een plusgroep Spaans en wordt er op verschillende gebieden projectmatig gewerkt.

Op De Wingerd worden verschillende trainingen aangeboden zoals rots- en watertraining, faalangst-reductietraining en sociale vaardigheidstraining.

Daarnaast zijn er vijf onderwijsassistenten aanwezig die aan individuele  leerlingen of groepjes leerlingen extra ondersteuning bieden. De extra ondersteuning is gericht op de leerlingen die moeite hebben met bepaalde stof of juist verdieping en verrijking nodig hebben.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven