Openbare Basisschool De Klimroos

Platinadijk 25 4706 LK Roosendaal

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Klimroos
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Klimroos
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Klimroos
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Klimroos
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Klimroos

Het team

Toelichting van de school

We hebben een divers en gemixt team met zowel mannelijke als vrouwelijk leerkrachten, diverse specialismen en mogelijkheden.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor leerkrachten vanaf 57 jaar bestaat een regeling om minder uren te werken (bijzonder budget oudere werknemer: BBOW). Hierdoor zijn sommige leerkrachten extra dagen vrij of werkzaam buiten de klas. Deze dagen worden ingevuld door collega’s. Wij willen de structuur en rust behouden door steeds dezelfde collega in de betreffende groep in te zetten. Het streven is het aantal leerkrachten voor een groep zo laag mogelijk te houden.

Bij ziekte van een groepsleerkracht gaat de directie zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger. Wij maken gebruik van een invalpool van leerkrachten via Leswerk. Het lerarentekort maakt dit wel steeds moeilijker. Er wordt altijd geprobeerd om dezelfde persoon meerdere dagen achter elkaar te laten invallen. Dit lukt helaas lang niet altijd. Indien er geen invaller beschikbaar is, wordt er binnen de school een oplossing gezocht door met mensen te schuiven binnen het team. We kiezen er in eerste instantie niet voor om mensen met andere taken in de groep te zetten als vervanger. De kwaliteit zorg en aansturing van de school willen we blijven waarborgen. Als er geen invaller beschikbaar is, wordt een beroep gedaan op een leerkracht die op dat moment geen groep heeft. Mocht er niemand beschikbaar zijn vanuit de invalpool of in het team, dan wordt de groep verdeeld over andere groepen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hebben een vakleerkracht muziek, drama en bewegingsonderwijs.Ook specialisten voor dyslexie, (hoog)begaafdheid, reken- en gedragsproblemen en sociale vaardigheidstrainers.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen ons Kindcentrum zullen we de samenwerking met onze zorgpartner verder uitbouwen. Wij bieden ook onderwijs aan leerlingen met extra ondersteunings-of zorgbehoefte. Samen met Stichting Wij Samen zullen wij telkens bekijken wat er nodig is om te zorgen dat een kind zoveel mogelijk mee kan binnen de reguliere setting. We bieden een stukje maatwerk waar nodig.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven