Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
Bij ziekte van uw kind verzoeken wij u dit vóór schooltijd zelf door te geven. Dit kan bij voorkeur via Parro, hier kunnen ouders hun kind absent melden. Telefonisch kan ook (050) 5017840. In het geval we niet bereikbaar zijn per mail: ([email protected]).
We hebben de afspraak op school dat, als we om 8.45 uur niets hebben gehoord, we even navragen bij een broertje of zusje die wel op school is. Als dat niet kan of het geval is, bellen we naar huis.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Verlof buiten de schoolvakanties
Het aanvragen van verlof kan via het formulier aanvragen verlof De Rank. Dit formulier vindt u als bijlage op scholenopdekaart.nl en uitgeprint naast de directiekamer op school. Na aanvraag krijgen ouders binnen een week antwoord op hun verlofaanvraag.
Onwettig verzuim moet door de schooldirecteur aan de leerplichtambtenaar worden gemeld.
Verlof voor behandeling onder schooltijd
Soms moeten kinderen langdurig therapie volgen of behandelingen ondergaan, die niet buiten de schooltijden kunnen worden gepland. De school heeft hiervoor richtlijnen opgesteld. Hiervoor is het belangrijk dit een maand van te voren schriftelijk aan te vragen bij de schoolleiding.