Informatie over het kindcentrum
Een kindcentrum is een dynamische omgeving. Er gebeurt van alles. Om u als ouders op de hoogte te houden van wat er zoal gebeurt streven we naar een structurele informatievoorziening. Aarzel echter niet als u vragen heeft en zoek contact met de leerkracht. De leerkrachten zijn voor en na schooltijd bereikbaar. Ook de administratie of directie kan vragen beantwoorden. Wacht daar vooral niet te lang mee!
De Snijders app
Regelmatig krijgt u via de app nieuws over het kindcentrum. We vertellen u wat er op het kindcentrum gebeurd en wat we gaan doen. Dit kan nieuws op groep-, unit- of schoolniveau zijn. Regelmatig komt er nieuw beeldmateriaal (foto's en werk) op te staan van diverse activiteiten. U krijgt zo een goede indruk van onze kindcentrum.
Website kcsnijders.nl
De website zal algemene informatie bevatten over het kindcentrum. Ook treft u er onder andere de nieuwsberichten, de informatiegids en alle verslagen van de MR en OR aan.
Sociale media
Het kindcentrum is actief op Facebook en Twitter, u wordt via deze media op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws en leuke wetenswaardigheden. Via Facebook (www.facebook.com/kcsnijders) willen we graag ouders op een laagdrempelige manier op de hoogte brengen wat er in het kindcentrum gebeurt. Om dit te doen plaatsen we berichten op de facebook-pagina van KC Snijders. Dit is openbaar toegankelijk. Foto’s en voornamen van kinderen worden niet op Facebook gezet, wel op de onze website. Om het voor ouders overzichtelijk te maken, wordt er wel op Facebook een link naar onze website in het bericht geplaatst. We gebruiken de videospeler van YouTube om het ervoor te zorgen dat het materiaal op allerlei apparaten afspeelbaar is. We hebben een kanaal (www.youtube.com/snijdersschool) waar openbaar instructie filmpjes en ander onderwijskundig materiaal te vinden is. De filmpjes met kinderen erin zijn niet zomaar op YouTube terug te vinden, deze zijn alleen met een link vanaf de website terug te vinden.
Het kindcentrum heeft een eigen Twitteraccount (www.twitter.com/kcsnijders @kcsnijders). Bij evenementen kunnen ouders of de school hier gebruik van maken.
Informatieavond
Aan het begin van het schooljaar vindt een informatieavond plaats waarin u per unit geïnformeerd wordt over belangrijke en ook praktische zaken die voor u en uw kind op dat moment van belang zijn. We verzoeken u dringend om daarbij aanwezig te zijn. Daarnaast worden gedurende het jaar informatieavonden georganiseerd in samenwerking met de MR en OR. Op dergelijke avonden gaan we dieper in op onderwijsinhoudelijke onderwerpen zoals ‘portfoliogesprekken’, ‘leren lezen’, ‘rekenen’ en nog veel meer. Van die avonden wordt een verslag gemaakt dat in boekvorm wordt uitgereikt aan de ouders zodat u thuis alles rustig kunt nalezen.
Informatie over uw kind
Natuurlijk bent u als ouder vooral benieuwd naar de ontwikkeling van uw eigen kind. Om daarvan op de hoogte te blijven is het volgende mogelijk:
Persoonlijk gesprek
De stamgroepleerkracht van uw kind is het eerste aanspreekpunt. Mocht u vragen hebben over de ontwikkeling van uw kind of iets willen vertellen dan is er altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek. Afhankelijk van de situatie kan daar ook een ander teamlid bij aanwezig zijn, zoals de unitleider, MT-lid ondersteuning of co-teacher.
Portfoliogesprekken
Twee keer per jaar wordt u uitgenodigd voor het portfoliogesprek met uw kind. De resultaten, de persoonlijke ontwikkeling en het gedrag van uw kind worden samen met u en uw kind besproken. Dit gesprek vindt binnen twee weken plaats nadat de leerkracht zelf met uw kind heeft gesproken over de ontwikkelingen.
Daarnaast werken wij met een digitaal portfolio. Een digitaal portfolio geeft kinderen de kans om kinderen zelf gemakkelijk werkjes aan hun ’map’ toe te voegen. Ook de leerkrachten kunnen gemaakte opdrachten direct uploaden. De afspraken die de kinderen met de leerkracht maken worden tevens digitaal verwerkt. Zo krijgt ieder kind een mooie digitale map die gedurende zijn schoolloopbaan steeds verder wordt gevuld. Het portfolio is gekoppeld aan het keuzebord. Zo krijgen wij goed in beeld voor welke activiteiten een kind vaak kiest en welke invloed dit op zijn ontwikkeling heeft. Het portfolio is tevens toegankelijk vanaf thuis.
Informatieverstrekking aan gescheiden ouders
Wij hebben op het kindcentrum regelmatig te maken met gescheiden ouders. Het is in dergelijke situaties wel eens lastig te bepalen hoe de informatieverstrekking aan gescheiden ouders en/of ex-partners verloopt. Om er voor te zorgen, dat kinderen het kindcentrum als een veilige en onpartijdige plek (blijven) ervaren hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe de communicatie in dergelijke gevallen verloopt. De afspraken c.q. richtlijnen zijn afgeleid van de richtlijnen die zijn opgesteld door de juridische afdeling van de Lucas Onderwijs en geven een omschrijving van welke informatie door het kindcentrum dient te worden verstrekt aan gescheiden ouders en wanneer. Het protocol ‘Gescheiden Ouders’ is op te vragen bij de directie.