Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle speciaal basisonderwijs scholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
De veiligheid op de Elsenburg is erg belangrijk. De kinderen bij ons op school hebben een veilige omgeving nodig. Voor een fijne leer- en ontwikkelomgeving zijn we samen verantwoordelijk. Daarom gebruiken we preventief Kwink en zijn er veel gesprekken met de kinderen om (moeilijke) situaties te leren doorzien en hier goed mee om te gaan.
We hebben een strikt beleid op fysiek en verbaal geweld.
De school past in bijzondere gevallen de vastgestelde regels voor schorsing en verwijdering toe. De directeur van de school kan een leerling voor een periode van ten hoogste één week schorsen. Het besluit tot schorsing wordt schriftelijk en met opgave van redenen aan de ouders meegedeeld.
Definitieve verwijdering kan plaatsvinden na overleg met de inspectie en ouders én als de directeur van de school ervoor gezorgd heeft dat een andere school of instelling bereid is de leerling toe te laten. Definitieve verwijdering is een bestuurlijk besluit. Afhangend van dit overleg kan de leerling worden geschorst. De schoolleider stelt de onderwijsinspectie, leerplichtambtenaar en ouders van het besluit tot schorsing of verwijdering schriftelijk en met opgave van redenen in kennis. In de brief waarin het besluit tot verwijdering is opgenomen worden de ouders gewezen op de mogelijkheid om binnen zes weken bij het bevoegd gezag bezwaar te maken tegen het besluit van verwijdering. Het bevoegd gezag kan de leerling gedurende de behandeling van een verzoek om herziening van het besluit tot definitieve verwijdering de toegang tot de school ontzeggen. Ditzelfde schorsings- en verwijderingsbeleid is ook van toepassing bij wangedrag van ouders en/of verzorgers.
We hebben nauw contact met het middelbaar onderwijs. Leerlingen die de Elsenburg verlaten, stromen uit naar het Praktijkonderwijs of regulier VMBO. Heel zelden is een leerling na onze school ook voor voortgezet onderwijs aangewezen op speciaal onderwijs.