Openbare Basisschool De Bosweide

Grevelingenhof 1 2987 EB Ridderkerk

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Bosweide
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Bosweide
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Bosweide
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Bosweide
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Bosweide

Het team

Toelichting van de school

Er werkt een sterk team op De Bosweide. De leeftijden van de personeelsleden zijn mooi verdeeld. Naast leeftijd en ervaring speelt vooral enthousiasme en toewijding een grote rol in ons werk. Gelukkig is dat in overvloed op school aanwezig!

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In de meeste gevallen worden vervangingen opgevangen door intern personeel, dat geeft de meeste rust en continuïteit. Bij langdurige vervangingen, zoals een zwangerschapsverlof, zoeken we een vervangende leerkracht. Het lerarentekort is momenteel groter dan ooit en we kunnen niet uitsluiten dat een groep incidenteel thuis moet blijven. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We hebben 4 gemengde kleutergroepen, bestaande uit leerjaar 1 en 2

De keuze voor de gemengde groepen is met name vanuit een sociaal-emotionele achtergrond. De oudere kinderen zijn zorgzaam naar de jonge kinderen en de jonge kinderen kunnen hun gedrag en ontwikkeling spiegelen aan de oudere kinderen.

In de hogere groepen hebben we het liefst enkele groepen. Als de groepen te groot worden, kiezen we voor een combinatiegroep. 

Er wordt regelmatig groepsdoorbrekend gewerkt aan thema's maar ook met begrijpend lezen. Het indelen van kinderen op vaardigheidsniveau heeft geleid tot een grotere groei en betere resultaten bij de kinderen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In ons school-ondersteuningsprofiel is vastgelegd wat wij als school aan brede zorg kunnen bieden. Per individueel geval zal altijd geëvalueerd worden of dit ook inderdaad voldoet. Binnen de school hebben wij een aantal specialisten, onder andere de intern begeleider, een dyslexie coach en een gedragsspecialist. De intern begeleider regelt het grootste deel van de zorg op school, samen met de leerkrachten. De dyslexie coach ondersteunt de kinderen met een leesprobleem met onder andere het gebruik van het Kurzweil programma. De gedragsspecialist kan worden ingezet voor gesprekken met ouders, kinderen en coaching van leerkrachten. Wij werken samen met het wijkteam, een dagdeel in de week is een schoolcontactpersoon aanwezig op onze school. Ouders kunnen bij haar terecht met opvoedvragen. Vanuit school kunnen kinderen, na overleg met ouders, worden aangemeld bij de schoolcontactpersoon. Het kan gaan om leerproblemen, vragen omtrent gedrag of een verzoek tot onderzoek (dyslexie, ADHD). 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We ontwikkelen ons op het gebied van TOS (TaalOntwikkelingsStoornis)

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Bosweide maakt sinds enige tijd deel uit van Kindcentrum Nova. Samen met allerlei partners verzorgen wij de opvang en begeleiding van kinderen van 2 tot 12 jaar. De voornaamste partner waar mee samengewerkt wordt is Yes! Kinderopvang. Yes! Kinderopvang verzorgt de buitenschoolse en tussenschoolse opvang en de peutergroep.

Daarnaast biedt de school 1 dagdeel per week een voorziening aan voor peuters (vanaf 3,5 jaar) die zijn ingeschreven op de school.
Deze groep heet "De Verkenners". Gedurende een halfjaar verkennen de kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker de school. De kinderen maken kennis met de leerkrachten, de kinderen, het gebouw en de afspraken in de school

Terug naar boven