Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De leerlingen doorlopen bij ons op school in principe 8 groepen. In verband met de schoolgrootte worden jaargroepen gecombineerd met andere jaargroepen, waardoor er combinatiegroepen ontstaan. Indien mogelijk wordt er gestreefd naar een evenredige verdeling van leerlingen over de groepen. Ieder schooljaar wordt de indeling opnieuw bekeken en met alle leerkrachten besproken. Mede op basis van beschikbare formatie wordt er gestreefd naar een zo’n gunstig mogelijke indeling. Bij het komen tot een nieuwe groepssamenstelling wordt een protocol gehanteerd. In dit protocol staan de stappen beschreven hoe tot een verdeling van combinatiegroepen wordt gekomen.
Op de Trije Doarpenskoalle zijn alle groepsleerkrachten bevoegd om alle lessen te verzorgen. Voor een aantal vakgebieden worden de lessen door vakdocenten ingevuld. In de tijd dat de vakdocent de groep lesgeeft, is de groepsleerkracht vrij geroosterd om ondersteunende activiteiten te verrichten.
* Iedere woensdagochtend voor de groepen 1 t/m 5 is er een vakdocent Muziek aanwezig.
* Voor de groepen 5 en 7 is er een vakdocent GVO op woensdagochtend.
* Voor de groepen 6 en 8 is er een vakdocent HVO op dinsdagochtend.
* Iedere woensdagochtend is de cultuurcoach op school. Zij begeleidt voorstellingen en ondersteunt bij creatieve vakken. ( gr 1-8)
Vanuit de beschikbaar gekomen gelden voor vermindering van de werkdruk heeft het team ervoor gekozen om een vakdocent gymnastiek in te zetten voor de bewegingslessen.
De tijd die besteed wordt aan klassikale instructie is ongeveer 1/3 deel van de totale lestijd. De overige tijd is bestemd voor zelfstandig werken, waaronder valt:
- verlengde instructie
- uitgestelde aandacht
- methodegebonden opdrachten
- verdieping / verrijking
Ons streven is om voor alle leerlingen binnen ons voedingsgebied een nabije onderwijsinstelling te zijn. Wij moeten hierbij goed kijken naar de onderwijsbehoefte van de leerling. Kunnen wij deze leerling bieden wat hij/ zij nodig heeft? Ook is hierbij van belang om af te wegen in hoeverre de veiligheid van de leerling, de leerkracht en overige leerlingen gewaarborgd kan worden. Dit geldt bij aanvang van de schoolperiode, maar ook tijdens. Leerlingen goed volgen en daarbij steeds de afweging maken of wij de juiste zorg kunnen bieden. Daar waar mogelijk streven wij ernaar extra ondersteuning te faciliteren om tegemoet te komen aan de zorg die de groep, leerling en de leerkracht nodig hebben.
In het najaar van 2020 wordt er een vernieuwd Schoolondersteuningsprofiel opgesteld.