Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
Wanneer uw kind wegens omstandigheden niet naar school kan, willen wij dat graag weten. Tussen 8.00-8.30 uur kunt u ons bellen. Tandarts- en doktersbezoeken graag buiten de schooltijden. Indien dit niet mogelijk is kunt u dit van te voren aan de leerkracht, via Social Schools, doorgeven. U kunt u de school telefonisch bereiken onder nummer: 0299 – 47 22 74.
Mocht u kind tijdens de schooluren ziek worden, dan zullen wij u daarvan telefonisch op de hoogte brengen en vragen om uw kind op te (laten) halen. Mocht u zelf niet bereikbaar zijn, zorgt u dan dat er een vervangend telefoonnummer op school aanwezig is. Als uw kind afwezig is, zonder dat wij daarover geïnformeerd zijn wordt u gebeld. Dit in het belang van de veiligheid van onze leerlingen en om schoolverzuim te voorkomen en te bestrijden. Indien er geen contact mogelijk is, dan moeten wij uw kind(eren) als ongeoorloofd afwezig melden bij de leerplicht ambtenaar.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Graag willen we de regels en afspraken nogmaals onder de aandacht brengen bij het aanvragen van het verlof. Via het aanvraagformulier kunt u verlof aanvragen.
Dit geldt alleen voor de volgende situaties:
1. Bij een verhuizing van jullie als gezin (maximaal 1 dag).
2. Voor het bijwonen van het huwelijk van familieleden.
3. Bij een huwelijksjubileum (12,5-, 25-, 40-, 50- of 60 jaar) van (groot)ouders/verzorgers (maximaal 1 dag)
4. Bij een jubileum op het werk (25-,40- of 50 jaar) van (groot)ouders/verzorgers (maximaal 1 dag)
5. Bij ernstige levensbedreigende ziekt zonder uitzicht op herstel.
6. Bij het overlijden van familieleden.
7. In uitzonderlijke situaties kan er vrijstelling gegeven worden vanuit gewichtige omstandigheden.