Waterlandschool

Reigersbek 2 -4 1441 SZ Purmerend

Schoolfoto van Waterlandschool

In het kort

Toelichting van de school

Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor kinderen. Op de Waterlandschool ervaren wij dat elke dag. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen. Overigens wordt er op een vrijeschool net zo hard geleerd als op andere scholen. Alleen krijg je bij de Waterlandschool net dat beetje meer mee. Met name creatieve en sociale vaardigheden waarvan je je hele leven veel plezier hebt.

Op de Waterlandschool kun je als peuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. Voor de allerkleinsten hebben we een peuterspeelzaal. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar de kleuterschool en naar de eerste klas. Allemaal op basis van dezelfde gedachte: als je enthousiast bent, leer je meer.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Cognitieve Ontwikkeling
  • Sociaalemotionele Ontwikkeling
  • Motorische Ontwikkeling
  • Kunstzinnige Ontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
186
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De kinderen nemen brood mee en lunchen op school onder toezicht van de leerkrachten.

Lestijden kleuters: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 13.00 uur.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven