Medezeggenschapsraad (MR)
Om de inspraak van ouders in het beleid van de school te regelen heeft de school een Medezeggenschapsraad (MR). De Medezeggenschapsraad bestaat uit 4 ouders en 4 personeelsleden en kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over een aantal beleidszaken. De directie is verplicht om bij een aantal zaken advies of instemming te vragen aan de MR. Bijvoorbeeld bij de vaststelling van het vakantierooster en wijziging van beleid. Het volledige Medezeggenschapsraadreglement staat op de website van de school. Hier vind je ook korte verslagen van de vergaderingen van de Medezeggenschapsraad. De MR is te bereiken via [email protected].
Gemeenschappelijke Medezeggenschapraad (GMR)
Voor inspraak bij zaken die voor alle scholen van INOS gelden, is er een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van INOS bestaat uit 7 ouders en 7 leerkrachten van willekeurige scholen. Op dit moment zijn hierin geen ouders of leerkrachten van de Griffioen vertegenwoordigd.
Ouderraad (OR)
De Ouderraad (OR) heeft als doel te ondersteunen en adviseren bij de organisatie van diverse activiteiten voor de leerlingen. De Ouderraad organiseert en begeleidt, vaak in samenwerking met de leerkrachten, een aantal activiteiten. Jaarlijks komt de ouderraad ongeveer zes keer bij elkaar om de activiteiten te bespreken.
Verder komen de verschillende commissies, bestaande uit leden van de ouderraad en van het schoolteam, bij elkaar om de voorbereiding van activiteiten te bespreken en uit te voeren. Hierbij valt te denken aan Griffioendag, Sinterklaasfeest, Kerstviering, Carnaval, voorleeswedstrijd, voorleesontbijt, afscheid groep 8, sportdag etc. De ouderraad levert meestal een financiële bijdrage en vaak ook verschillende hand- en spandiensten tijdens de activiteiten.
Ook brengt de ouderraad, gevraagd of uit eigen beweging, advies uit aan school en de MR over aangelegenheden die de ouders aangaan. De ouderraad bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 ouders van leerlingen van De Griffioen. De ouderraad is te bereiken via [email protected].
Seef
Seef is een verkeerswerkgroep met als doel de verkeersveiligheid voor kinderen en ouders te vergroten en te garanderen. Zij organiseert projecten voor de kinderen, zoals fietscontroles, verkeersactiviteiten en maakt ouders bewust van hun verkeers- en parkeergedrag. Met deze activiteiten heeft de werkgroep sinds 2010 het Brabants verkeersveiligheidslabel (BVL).
Verkeersbrigadiers
Heel wat ouders en kinderen van groep 8 helpen vrijwillig jou en je kind dagelijks veilig oversteken aan de Molenstraat en de Vianendreef. Ze brigadieren een kwartier voor aanvang en na afloop van de schooltijden. Hou daar rekening mee door je kind niet te vroeg naar school te sturen.
Het is de bedoeling dat kinderen de oversteekplaatsen gebruiken, ook al moeten zij daarvoor een stukje omlopen of omfietsen. Als ouder geef je daarbij het goede voorbeeld. We steken pas over als de brigadier twee keer heeft gefloten. Oversteken doe je lopend met de fiets in de hand.
Als iedereen zich aan de regels houdt, zorgen we samen voor een stukje veiligheid rondom de school.
Hoofdluiscontrole
Na elke vakantie worden alle kinderen door een groep ouders in de klas gecontroleerd op hoofdluis. Wil je op controledagen ervoor zorgen dat de haren van je kind gewassen zijn en de kinderen zonder gel en vlechten naar school komen? Deze dagen worden per groep bepaald. Heeft je kind luis, dan volgen wij het 'protocol hoofdluis'. Je wordt hierover dan via Social Schools geïnformeerd.
Traktaties
Wanneer een kind jarig is, mag het voor de klasgenoten en de leerkracht(en) een eenvoudige traktatie meenemen. Dit is bij voorkeur een gezonde traktatie zoals groente, fruit, blokjes kaas. Wij verzoeken je rekening te houden met kinderen die een dieet gebruiken. Vraag dit na bij de leerkracht van je kind.
Verjaardag leerkracht
Bij verjaardagen van leerkrachten is het niet de bedoeling dat kinderen met grote cadeaus aankomen. Iets kleins, misschien door het kind zelf gemaakt, is zeker zo leuk!