Openbare Basisschool Valckesteyn

Emmastraat 46 -44 3171 AH Poortugaal

Schoolfoto van Openbare Basisschool Valckesteyn

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij openbare basisschool Valckesteyn in Poortugaal. Op onze website kunt u informatie vinden en geven we u een indruk van onze school. Ons onderwijs is erop gericht om het maximale uit alle kinderen te halen. Ieder kind heeft zijn talenten en het is onze uitdaging deze verder te ontwikkelen. Daarnaast zorgen we voor een goede voorbereiding op de maatschappij. We vinden het belangrijk dat kinderen leren een eigen mening te vormen en deze ook op een verantwoorde manier leren te uiten. Nieuwsgierig, ontplooiing, samenwerken en talentontwikkeling zijn belangrijk voor ons.We geven Engels in de groepen 1 t/m 8.   Voelt u zich aangesproken door de informatie op onze website? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij laten u graag kennismaken met onze school!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veiligheid
  • Samenwerken
  • (Zelf)Ontplooiing
  • Nieuwsgierigheid
  • Talentontwikkeling

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De directie van de school bestaat uit een directeur en een adjunct-directeur. De directie, bouwcoördinator en  intern begeleidervormen samen het managementteam (MT). Onze school wordt bezocht door 210 leerlingen (teldatum 1 oktober 2022). Van deze leerlingen heeft 12% een gewicht: 17 leerlingen hebben een gewicht van 0,3 en 21 leerlingen een gewicht van 1,2.De kenmerken van de leerlingen en de consequenties voor onze organisatie en ons onderwijs, hebben we beschreven in het document Kenmerken Leerlingen. De school is gevestigd aan de Emmastraat. De school heeft tien lokalen. De naam Valckesteyn is afgeleid van het vroegere kasteel 'Valckesteyn' dat rond 1310 in Poortugaal werd gebouwd. Het opleidingsniveau van de ouders is ons bekend via intakegesprekken
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
200
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

In het schooljaar zijn er een aantal studie- en compensatiedagen voor de kinderen. Deze dagen worden vastgesteld in samenspraak met de oudergeleding van de MR. De dagen worden zoveel mogelijk gepland dat ze voor of na een reguliere vakantie vallen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven