WSKO Basisschool De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18 2685 WB Poeldijk

  • Op De Nieuwe Weg word je (h)erkend en mag je zijn en worden wie je bent.
  • We hebben een ruim schoolplein met een uitdagend speeltoestel. Met stoepkrijt bieden we iedere week nieuwe spellen.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen WSKO zijn afspraken gemaakt over hoe te handelen als een leerkracht ziek is. Hier vindt u het stappenplan dat gehanteerd wordt. Verschillende factoren spelen een rol bij het volgen van dit stappenplan.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hanteren een maximale groepsgrootte van 28 leerlingen. In individuele gevallen kan van deze maximale groepsgrootte worden afgeweken door de school. Zij moeten hiervoor wel een duidelijke aanwijsbare reden voor zien.

Bij aanmelding van leerlingen in hogere leerjaren (de zogenoemde zij-instroom), wordt door de school altijd de bestaande groep als basis genomen. Wij willen t.a.t. de leerlingen de benodigde zorg kunnen bieden. Ook wil de school een nieuw aangemelde leerling de zorg kunnen bieden die het nodig heeft. We vragen ouders daarom altijd toestemming om contact op te nemen met de huidige school. N.a.v. een analyse van de huidige situatie in de klas en de onderwijsbehoeften van de nieuwe leerling, besluit de school of de leerling kan starten op De Nieuwe Weg.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In principe treden wij iedere aanmelding open en onbevangen tegemoet. We hebben expertise op gebied van gedrag, Engels, ICT, hoogbegaafdheid en onderzoekend/ontwerpend leren.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zoals eerder omschreven is De Nieuwe Weg zich momenteel aan het ontwikkelen op gebied van het aanbod voor de hoogbegaafde leerling en op gebied van executieve functies. We proberen de komende drie jaar een optimaal aanbod te ontwikkelen op beide gebieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Overdracht naar school

Veel kinderen bezoeken de peuterspeelzaal of een kinderdagverblijf voordat zij naar de basisschool gaan. De kinderen krijgen een educatief programma aangeboden en doen daar veel ervaring op met gevarieerd materiaal. De leidsters observeren de kinderentijdens de verschillende activiteiten. De gegevens die zij hieruit verkrijgen zijn voor de school van belang om een goede, evenwichtige groepsindeling te maken. Deze gegevens worden via een overdrachtsformulier doorgegeven aan school. De peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zorgen samen met de scholen voor deze overdracht.

Indien de school nog meer informatie nodig heeft, verwachten wij medewerking van de ouders. Wanneer ouders hiertoe niet bereid zijn, kan de school van plaatsing van het kind afzien. Mocht het zo zijn dat na plaatsing toch blijkt dat het voor een kind of voor de groep  wenselijk is om een kind in een andere groep te plaatsen, dan kan de school in overleg met ouders hiertoe besluiten.

Ook kan een school ervoor kiezen om te observeren bij de kinderopvang. Mocht een kind zijn aangemeld, kan een observatie zorgen voor de benodigde informatie voor een fijne start op school.

Zindelijkheid

De school vraagt van u als ouder om ervoor te zorgen dat uw kind zindelijk is voordat het naar school toe gaat. Mocht een kind op school in de broek poepen wordt t.a.t. de ouder gebeld om de verschoning ervan te verzorgen. 

Mocht een kind dagelijks, voor een langere periode, in de broek plassen/poepen, kan een school een kind als 'nog niet schoolrijp' beoordelen. Een kind blijft dan thuis totdat het zindelijk is en dus klaar om onderwijs te volgen. Uiteraard wordt er een uitzondering gemaakt als er een medische verklaring aanwezig is.

Terug naar boven