IKC 't Kraaienest

Koningin Wilhelminastr 5 3265 BH Piershil

  • Schoolfoto van IKC 't Kraaienest
  • Schoolfoto van IKC 't Kraaienest
  • Schoolfoto van IKC 't Kraaienest
  • Schoolfoto van IKC 't Kraaienest
  • Schoolfoto van IKC 't Kraaienest

In het kort

Toelichting van de school

IKC 't Kraaienest verzorgt thematisch onderwijs. Bij thematisch onderwijs bieden we niet alleen de zaakvakken per thema aan, maar brengen we ook onderdelen van het taalonderwijs, burgerschap, digitale geletterdheid en creatieve vakken onder in elk thema. 

Onze school heeft ongeveer 48 leerlingen, verdeeld over vier combinatiegroepen: Groep 1/2, Groep 3/4, Groep 5/6 en Groep 7/8. De kinderen krijgen instructie in het eigen leerjaar. Binnen de groep leren de kinderen met elkaar omgaan, hoe ze elkaar kunnen helpen en hoe ze met elkaar kunnen samenwerken. 


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Plezier
  • Inzet
  • Talentgericht leren leren
  • Thematisch onderwijs
  • Groei

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot of klein is. U ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Wij zijn een kleine dorpsschool. Tijdens het schooljaar verandert dit aantal natuurlijk door de nieuwe instroom van 4-jarige leerlingen. De school kan u alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen. Wij zien een duidelijke stijging van nieuwe aanmeldingen wat ook passend is bij onze nieuw koers: Van ambitie tot groei! 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
54
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het schoolklimaat en de sociale en fysieke veiligheid op onze school wordt gemonitord door het afnemen van tevredenheidspeilingen onder leerlingen, ouders en leerkrachten, door gebruik te maken van een leerlingvolgsysteem op sociaal-emotioneel gebied en door jaarlijks vragenlijsten met betrekking tot veiligheid en welbevinden af te nemen. 

Terug naar boven