Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?
Onze visie op ouderbetrokkenheid is dat we met elkaar zorgdragen voor de beste ontwikkeling van hun kind. Wij hebben ouders nodig om structuur te bieden aan hun kind en te helpen met extra oefeningen als ze iets moeilijk vinden. Ook voeren we driehoeksgesprekken; kind, ouder en leerkracht, zodat we met elkaar kunnen werken aan de behoeftes en ontwikkeling van hun kind.
Medezeggenschapsraad
De taak van de medezeggenschapsraad is het beleid van de school op allerlei punten te toetsen aan het belang van de leerlingen en ouders/verzorgers en dat van het personeel. Voor een aantal zaken heeft de school de instemming van de medezeggenschapsraad nodig om een bepaalde maatregel te kunnen uitvoeren en voor andere zaken moet de school de medezeggenschapsraad om advies vragen.
Op school worden belangrijke beslissingen genomen die direct te maken hebben met het onderwijs dat wordt gegeven. De school is verantwoordelijk voor deze beslissingen, die worden genomen in overleg met de medezeggenschapsraad.
De medezeggenschapsraad bestaat uit zes leden:
- Drie ouders/verzorgers, gekozen uit en door ouders/verzorgers van leerlingen.
- Drie leerkrachten, gekozen uit en door de leerkrachten.
De ouders blijven 4 jaar aan en zijn daarna eenmaal herkiesbaar. De vergaderingen van de Medezeggenschapsraad zijn altijd openbaar. De raad vergadert over zaken aangaande haar bevoegdheden zoals vermeld in art. 7 Wet Medezeggenschap Onderwijs.
Leden van de oudergeleding in de medezeggenschapsraad zijn:
Martyn Zwanenburg (voorzitter), Martha van Alphen en Marjon Mulders
De leerkrachtgeleding bestaat uit:
Ingrid Vos, Birgitte Kliphuis en Linda Sjaardema-Kuilboer
De MR is bereikbaar via [email protected]
De ouderraad
De ouderraad heeft tot taak te helpen en ondersteunen bij de activiteiten op school. U moet hierbij denken aan festiviteiten omtrent Sinterklaas, Kerst, Pasen, schoolreisjes etc... Aan het begin van het schooljaar maakt de ouderraad een schriftelijk verslag, waarin verslag wordt gedaan van de activiteiten van het vorige jaar en waarin de financiën worden besproken. Dit houdt in: “Een verantwoording over het afgelopen schooljaar en een begroting voor het komend jaar”. Aan de hand van het totaal aantal leerlingen en de te verwachten kosten wordt de ouderbijdrage vastgesteld. Wettelijk is bepaald dat het een vrijwillige bijdrage betreft (in artikel 24, 1e lid, van de wet op het Primair Onderwijs). Sinds 22 juni 1998 is een reductie- en kwijtscheldingsregeling geldig (beslist door de Medezeggenschapsraad). Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de leden van de ouderraad:
Marlies Brugman (voorzitter)
Sietse Kaaij ( penningmeester)
Anita Brugman
Kim Butter
Lisanne Deliz
Lilian Wokke
Iris Tjipjes
De ouderraad is te bereiken op [email protected]