Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Op Knotwilg wordt elk schooljaar 950 uur les gegeven. Lesuitval is minimaal en komt alleen voor bij calamiteiten. Gedurende de gehele schoolloopbaan krijgen de kinderen 7600 lesuren. De wettelijke hoeveelheid uren is 7520.
Van ouders wordt verwacht dat zij voordat de schooldag begint ziekmeldingen of andere redenen van afwezigheid (dokter bezoek, tandarts bezoek, etc.) doorgeven via het Ouderportaal BasisOnline of via de telefoon. De school houdt het verzuim bij in het administratiepakket van Parnassys. Bij ongeoorloofd verzuim wordt met u als ouders contact opgenomen en ook met de leerplichtambtenaar als dat nodig is. Toestemming voor verlof buiten de schoolvakanties kunt u aanvragen via een verlofformulier (aanvraag vrijstelling van geregeld schoolbezoek). Toestemming hiervoor kan door de directeur worden gegeven tot maximaal 10 dagen. Toestemming wordt alleen gegeven als de daarvoor geldende wetgeving dit toelaat. Door bovenstaand beleid toe te passen willen we vroegtijdig schoolverlaten en thuisblijvende leerlingen voorkomen.
Anti-pestcoördinator/coördinator sociale veiligheid
Deze coördinator is, na contact met de groepsleerkracht, het aanspreekpunt voor incidenten/gedragingen die binnen het kader van sociale veiligheid vallen. De veiligheidscoördinator:
- organiseert i.s.m. andere betrokkenen inspecties van de fysieke schoolomgeving;
- stelt i.s.m. de BHV-werkgroep het ontruimingsplan op, evalueert en stelt het ontruimingsplan bij en plant oefeningen in;
- stelt het beleid sociale veiligheid op en evalueert jaarlijks of er bijstelling nodig is van het beleid;
- inventariseert de veiligheidsbeleving binnen de school;
- maakt een stappenplan voor (sociale) veiligheid met eventuele verbetervoorstellen;
- is samen met directie contactpersoon voor externen als gemeente, wijkagent en jongerenwerk;
- voert een incidentenregistratie.