Prins Constantijn

Walmolen 2 3352 AN Papendrecht

  • Kindcentrum Prins Constantijn biedt één plek voor onderwijs, opvang, opvoeding en ontwikkeling van alle kinderen van 0-13 jaar.
  • Om het jaar heeft iedere groep, van de peuters t/m groep 7, een groepsopvoering, waarin dans, drama en muziek centraal staan.
  • Bij ons op school zijn chromebooks aanwezig.  De educatieve programma's bieden een aanvulling op onze lessen.
  • Wij werken met de Kanjertraining. De kinderen leren respectvol met zichzelf, elkaar en de school om te gaan.
  • Wij werken met een continurooster waarbij de kinderen in de klas, onder toezicht van een pedagogisch medewerker, lunchen.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het SchoolVenster van Kindcentrum Prins Constantijn

Kindcentrum Prins Constantijn biedt één plek voor onderwijs, opvang, opvoeding en ontwikkeling van alle kinderen van 0-13 jaar. Eén gebouw waar samen spelen, samen leren, ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken centraal staat. Wij bieden kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en basisonderwijs aan. Wij zijn gehuisvest in de Molenwijk. De school is één van de zeven Protestants-Christelijke basisscholen in Papendrecht en Sliedrecht. 

Ons motto luidt: 'Met elkaar, voor ieder kind!' Vanuit dit motto en vanuit onze visie willen wij onze opvang en ons onderwijs vormgeven. We zetten ons in om kinderen voor te bereiden op hun toekomst en hen met plezier naar het kindcentrum te laten gaan. We zijn samen verantwoordelijk voor de totale ontwikkeling van de kinderen. Met samen bedoelen we: leerlingen, ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers. We geven kinderen en ouders persoonlijke aandacht, we luisteren naar elkaar en een ieder wordt gezien en gehoord.
Wij bieden een veilige omgeving waar we respectvol met elkaar omgaan en waar alles aanwezig is wat kinderen nodig hebben om te ontwikkelen en te leren. Je mag er jezelf zijn!

Dit schoolvenster biedt u inzicht in de resultaten van de school. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de inspectie en de school. Waar nodig geven wij een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Verantwoordelijk
  • Inspirerend
  • Samenwerken
  • Omgaan met verschillen
  • Respectvol omgaan met elkaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Prins Constantijnschool heeft een evenwichtige opbouw van de school: 
We werken momenteel met drie kleutergroepen. Een groep 1  twee kleutergroepen (1/2). Verder werken wij met jaargroepen. Van iedere jaargroep is er één groep aanwezig. 

Het leerlingaantal van onze school is de afgelopen jaren (licht) toegenomen. De prognose van de gemeente laat zien dat ook de komende jaren het leerlingenaantal licht blijft stijgen. Deze prognose ligt vaak dicht tegen de werkelijke leerlingaantallen aan.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
188
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Wij werken op onze school met een continurooster van 08.30 uur tot 14.30 uur. De kinderen eten tussen de middag op school, waarbij een pedagogisch medewerker van Kinderopvang Papendrecht toezicht houdt.

Een deel van het schooljaar (van de zomervakantie tot de herfstvakantie en na de meivakantie tot de zomervakantie) zijn alle leerlingen op vrijdagmiddag om 12.15 uit. Een ander deel van het schooljaar gaan de leerlingen vanaf groep 5 op vrijdagmiddag tot 14.30 naar school. 

Om 08.20 uur zetten we de deuren open en kunnen de kinderen en ouders naar binnen. De leerkracht heet, bij de deur van het lokaal, vervolgens ieder kind persoonlijk welkom. Om 08.30 beginnen we met het onderwijs. 

Iedere morgen is er voor de groepen 3 t/m 8 van 10.30 uur - 10.45 uur pauze, waarbij de kinderen onder begeleiding van leerkrachten buiten spelen. De kleutergroepen spelen langer buiten. Dit verschilt per dag op welke tijd dit is. 
Tussen de middag eten de kleuters een half uur en gaan daarna naar buiten. De leerlingen van groep 3 t/m 8 eten een kwartier en gaan daarna een kwartier naar buiten. Hierna starten de lessen weer.

We werken nauw samen met Kinderopvang Papendrecht. Zij verzorgen de voorschoolse en naschoolse opvang van 07.00 uur tot 19.00 uur. De opvang vindt plaats in het gebouw. Tussen de middag houden zij ook toezicht tijdens het eten in de klas en tijdens het buitenspelen. De leerlingen van groep 1 en 2 worden voor schooltijd door de pedagogisch medewerkers naar de klas gebracht en na schooltijd ook weer in de klas opgehaald. De overige leerlingen mogen zelf naar de ruimte voor de opvang gaan. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven