School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein

Schoutenring 32 5981 DS Panningen

  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Fontein

In het kort

Toelichting van de school

De leerlingen, medewerkers, het schoolgebouw en de omgeving: samen vormen ze de school. Daarom is deze school uniek. Hoe de dynamiek en de sfeer op school zijn, dat kan alleen de school je vertellen. Met hún verhaal bij hun eigen cijfers en bij cijfers van bijvoorbeeld DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Kortom, je krijgt een betrouwbaar beeld van de school en van wat de school doet aan goed onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • veiligheid
  • eigenheid
  • verantwoordelijkheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op SBO de Fontein zitten de kinderen in een stamgroep en gaan van daaruit naar niveaugroepen voor rekenen, taal, (aanvankelijk-, technisch- en begrijpend) lezen, spelling en woordenschat.

De kinderen stromen op 12-jarige leeftijd uit naar het voortgezet onderwijs. Ook als zij op de basisschool van herkomst een keer zijn gedoubleerd.

Er kan gekozen worden voor een extra leerjaar als wij het kind daarmee op een hoger didactisch- of sociaal emotioneel niveau kunnen brengen, waardoor het kind een ander uitstroomperspectief heeft. Dit dient door het samenwerkingsverband te worden goedgekeurd. 

Het aantal leerlingen groeit gestaag. Volgens de prognose gaan we licht stijgen que leerlingenaantal op de lange termijn.

We hebben op dit moment geen leerlingen in de kleuterleeftijd. Reden hiervoor is dat we een te kleine school zijn om kwalitatief duurzaam onderwijsaanbod te bieden voor deze doelgroep. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
46
Landelijk gemiddelde
128

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

In het belang van iedere leerling werken we samen met onze partners. Dit gebeurd altijd met medeweten van ouders. Ieder kind is uniek en vraagt ook om een unieke aanpak. Dit komt ook terug in onze visie; "samen waar het kan en apart waar nodig". We zijn er van overtuigd dat we samen sterker staan en meer kunnen betekenen voor ieder kind waarin ieder kijkt vanuit zijn eigen expertise. 

Terug naar boven