Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Op tijd komen
Wij vinden het belangrijk dat kinderen op tijd op school komen. Zo zijn alle kinderen bij de start van de dag aanwezig. Bij deze start wordt de dagplanning bekendgemaakt, wordt het werk besproken en wordt gewerkt aan de sociaal-emotionele vorming. Een kind dat vaak te laat komt, mist daardoor een essentieel onderdeel van de dag. Om 8.25 gaat de laatste bel, zodat de lessen echt om 8.30 u kunnen beginnen. Te laat komen wordt geregistreerd. Natuurlijk kan het incidenteel eens voorkomen dat een kind zich verslaapt. Bij structureel te laat komen zal de leerkracht dit in eerste instantie bespreekbaar maken met de ouders. Heeft dit geen effect dan kan de centrumcoach of directeur hierop nader inzoomen in een gesprek met de ouders om te kijken wat ervoor nodig is om wel op tijd te komen. Hiervoor kan de leerplichtambtenaar worden ingezet om met ons mee te denken. Structureel te laat komen wordt doorgegeven aan de leerplichtambtenaar.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.