Amstelschool

Reijgershof 4 1191 CS Ouderkerk aan de Amstel

Schoolfoto van Amstelschool

Het team

Toelichting van de school

Een aantal leerkrachten heeft zich gespecialiseerd in een bepaald vak- of ontwikkelingsgebied. Op onze school is specialistische kennis aanwezig op het gebied van: Positive Behaviour Support (PBS), Engels, rekenen, gedrag, ICT en meer- en hoogbegaafdheid. Naast de inzet van leerkrachten voor de groepen heeft de school de (parttime) beschikking over een school-assistent, een managementassistent, een leerkrachtondersteuner, onderwijsassistenten, een directeur en twee intern begeleiders.  

De Amstelschool is een opleidingsschool en werkt bewust met stagiaires die opgeleid worden tot onderwijsassistent of leerkracht. Per jaar wordt bekeken welke leerkrachten uit het team genoeg ervaring en tijd hebben voor het begeleiden van stagiaires. Door de aanwezigheid van stagiaires in de school wordt het team voortdurend bevraagd op het functioneren in de school en leert daar zelf ook van. Regelmatig werken er mensen op school als zij-instromer. Deze collega’s hebben de juiste vooropleiding en ervaring en hebben een intensief voortraject gevolgd d.m.v. een portfolio en assessment. Zij zijn bekwaam om direct een klas te kunnen draaien en krijgen hierbij in- en extern ondersteuning. Binnen de Amstelschool hebben de MT-leden de rol als schoolopleider. Zij staat in nauw contact op de opleidingsscholen en stagiaires en zij-instromers. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Voor kortdurend verlof hebben wij een leraarondersteuner die in alle groepen inzetbaar is. Voor langdurig verlof (langer dan 1 week) bekijken wij de mogelijkheden met leerkrachten die meer willen werken, inzet zzp of vakdocenten. Wij proberen het onderwijs zo vorm te geven dat de kwaliteit van het onderwijs behouden blijft.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school streven we naar een evenwicht tussen het aanleren van kennis, het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van praktische vaardigheden. 

Voor de kernvakken wordt er gewerkt met groepsplannen die tweemaal per jaar worden geëvalueerd. De leerkrachten op de Amstelschool geven klassikaal gelaagde instructie en vervolgens verwerken de kinderen zelfstandig of in groepjes de leerstof. Bij de gelaagde instructie gaan de snelle leerlingen na een korte instructie aan de slag, waarna een verlengde instructie volgt. Voor leerlingen die meer moeite hebben met de lesstof wordt extra instructie ingepland. Er wordt met een dag- en weektaak gewerkt. Door de weektaak leren de kinderen zelfstandig te werken aan gedifferentieerde opdrachten. Bovendien geeft deze werkvorm ruimte voor de leerkracht om aandacht te geven aan leerlingen die dit nodig hebben.

De individuele leerbehoefte van leerlingen zorgt ervoor dat wij steeds bezig zijn met differentiatie in de groep. Er zijn twee onderwijsassistenten in dienst die extra ondersteuning verzorgen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In de toegevoegde bijlage (SOP) treft u informatie over onze aanpak ten aanzien van basisondersteuning en extra ondersteuning voor leerlingen en kunt u meer lezen over de grenzen en de ambities van ons onderwijs.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Samen met ons Samenwerkingsverband Amstelronde en de gemeente Ouder-Amstel zijn wij bezig om onze ambities vast te stellen. Als school zijn wij bezig om onze routekaart voor extra ondersteuning nog effectiever te maken.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe organisatie voor de BSO. Op dit moment zijn wij de mogelijkheden aan het onderzoeken om een peutergroep bij ons op school te starten.

Terug naar boven