Wijbrandischool

Schoterlandseweg 19 8413 NM Oudehorne

  • Lekker spelen in het klimrek.
  • Er is voldoende ruimte om lekker te bewegen.
  • Hier spelen de kinderen in de pauzes!
  • Hier kunnen groepjes kinderen samenwerken aan opdrachten.

Het team

Toelichting van de school

Het team van De Wijbrandischool bestaat uit:
- 1 administratief medewerker (1 dagdeel);
- 1 concierge (2 dagen);
- 1 onderwijsassist (voor 24 uren);
- 1 intern begeleider (2 dagen);
- 10 leerkrachten;
- 1 directeur.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht door ziekte of andere omstandigheden niet op school kan zijn, proberen we een invaller te regelen voor de betreffende groep. Bij ons op school hebben we twee van de vijf dagen een extra leerkracht op school. Deze leerkracht is voor de eerste ziektegevallen. Ten tweede is zij er ook om de werkdruk onder de andere leerkrachten te verlichten. In nood kan er voor gekozen om worden om een groep samen te voegen of een ambulant persoon voor de groep te zetten.

Het is raadzaam om `s ochtends voor schooltijd Parro te controleren i.v.m. ziekte en vervanging.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

  • Vorig schooljaar heeft een onderbouwleerkracht de opleiding 'specialist jonge kind' gevolgd. Deze post-HBO opleiding biedt leerkrachten kennis en vaardigheden om het kleuteronderwijs verder te ontwikkelen. De komende twee schooljaren gaan we hier mee aan de slag.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

  • Vanaf dit schooljaar bieden wij Engels aan vanaf groep 3;
  • Per dit schooljaar zijn scholen verplicht om twee keer in de week gym te geven. Inclusief loop- en gymtijd voldoen wij aan de gestelde norm;
  • Afhankelijk van het niveau van de groep en de groepssamenstelling kan de leerkracht beredeneerd een andere keuze maken. Dit zal echter nooit veel afwijken van bovenstaand.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Van elke basisschool in Nederland wordt de basisondersteuning verwacht. Onder deze basisondersteuning valt o.a. dyslexie, dyscalculie en onderwijs aan meer- en hoogbegaafde kinderen. Als school maken wij uit van De Stipe. Dit is een holding tussen drie schoolbesturen. Hier is alle denkbare ondersteuning aan te vragen door ons. Bij het aanmelden van nieuwe leerlingen met specifieke zorg- of onderwijsbehoeften kijken wij altijd van te voren of wij dit kunnen aanbieden. 

Het MTST is het ondersteuningsteam voor De Tjongerwerven CPO en CBO Meilân. Het MTST heeft een ondersteunende en verbindende rol bij het realiseren van Passend Onderwijs voor leerlingen op de basisscholen in ons verzorgingsgebied. Daarbij wil het vooral tegemoet komen aan de ondersteuningsbehoefte van de leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers.

Als school vinden we het erg belangrijk om oog te hebben voor al onze leerlingen. Dit betekent dat we alle leerlingen goed volgen en observeren. Op het moment dat wij het idee hebben dat een leerling een groep overslaat of doubleert nemen we altijd contact met u op. Dit komt nooit als een verrassing en u wordt betrokken bij dit proces. Op basis van alle inspanningen bepaalt de school in welke groep een leerling wordt geplaatst.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op dit moment hebben we een aanbod voor onze meer- en hoogbegaafde leerlingen. Het is de wens om in het schooljaar 2023 - 2024 het protocol meer- en hoogbegaafdheid nog eens te agenderen en bij te stellen waar nodig. Door de aanwezigheid van een specialist meer- en hoogbegaafdheid is de kennis binnen onze school. Dit mag echter niet persoonsafhankelijk worden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op het gebied van VVE werken wij samen met de Sevenaerschool en de drie partijen in Nieuwe- en Oudehorne die dit aanbieden. Leerlingen die van een VVE partij komen worden ook altijd 'warm' overgedragen. Dit om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de (onderwijs)behoeften van de kinderen. Via de gemeente Heerenveen vindt er ook monitoring plaats. De leerlingen worden gedurende hun basisschooltijd gevolgd.

Terug naar boven