IKC de Wereld op Centrum / Noord

W van Vlietstraat 2 3262 GM Oud-Beijerland

  • Onze onderbouwingang op Wereld op Noord.
  • Ons aantrekkelijke sportplein op Wereld op Centrum.
  • Onze leuke speel ark op Wereld op Noord
  • Onze klimmuur op Wereld op Centrum
  • Op ons peuter-kleuterplein op De Wereld op Centrum kunnen de kinderen klimmen en glijden.

Het team

Toelichting van de school

IKC De Wereld werkt met ervaren en betrokken leerkrachten. De kwaliteit en deskundigheid van de leerkracht is bepalend voor de onderwijskundige kwaliteit van de school, waarbij scholing en training ter ondersteuning in de uitvoering van het vak wordt aangeboden. Ook voert de directie regelmatig klassenconsultaties uit teneinde de leerkrachten te ondersteunen in uitoefenen van hun vak.
Een aantal leerkrachten heeft een specialisatie. Op beide locaties is een reken-, taal-, gedrags- hoogebegaafdheids- specialist. Zij ondersteunen de andere teamleden en borgen de gemaakte afspraken.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vanaf het schooljaar 2018 - 2019 heeft ons schoolbestuur op iedere school een extra leerkracht geplaatst, die kan worden ingezet bij ziekte. Dit bestuursbesluit is genomen in verband met de landelijke tekorten in het onderwijs.
Echter, zijn er meerdere leerkrachten afwezig door ziekte dan ontstaat er een vervangingsprobleem. We kijken dan welke groepen samengevoegd kunnen worden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De moderne en eigentijdse basisschool kent meerdere functies en specialismes dan in voorgaande jaren. De leerkracht blijft uiteraard zijn / haar belangrijke taak behouden in het verzorgen van de dagelijkse lessen, maar wordt ondersteund en/of geadviseerd door meerdere deskundigen. Ook zijn er vakdocenten op onze schoolbenoemd die vanuit hun deskundigheid les geven aan de kinderen. Ons team telt 20 leerkrachten en dit zijn zowel fulltimers als parttimers. Dit betekent dus dat de meeste groepen les krijgen van twee leerkrachten.
In het schooljaar 2018 -2019 zijn drie leerkrachten gestart met de Master N tot gedragsspecialist. De verwachting is dat zij aan het einde van het schooljaar 2019 -2020 hun studie zullen afronden waarbij de kennis en vaardigheden kunnen worden ingezet op schoolniveau.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De leerkrachten van groep 1/2 werken vanuit het document Beredeneerd Aanbod. In dit document zijn o.a.de leerlijnen taal en rekenen beschreven. Alle leerlijnen zijn verwerkt in 6 thema's die de leerkrachten van groep 1`en 2 zelf uitwerken. Ieder thema duurt 6 weken en wordt leuk afgesloten. Uiteraard blijft er ruimte voor het vrije spel waarbij de kleuters heerlijk in de hoeken en/of buiten kunnen spelen. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij vinden het erg belangrijk dat ook kinderen met goede scores en/of hoogbegaafd zijn, geprikkeld en uitgedaagd blijven. Er zijn leerlingen die op onze school verdiepingsstof krijgen aangeboden. Deze leerlingen werken met een eigen map. In deze map zitten ingewikkelde en complexe opdrachten.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven