SBO Het Pluspunt

Graaf van Egmondstraat 79 3261 AK Oud-Beijerland

  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt
  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt
  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Door de bijzondere samenstelling van onze school zegt een gemiddelde CITO eindtoetsscore niets. Niet alle kinderen nemen een CITO eindtoets af. Bij de schoolverlaters uit onze Kameleon unit nemen wij meestal de Drempeltoets af. In de Regenboog en Da Vinci unit gebruiken wij de CITO eindtoets.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Het Pluspunt is een school speciale basisschool met drie units. De mogelijkheden van kinderen verschillen enorm. Gemiddelde scores per school geven geen goed beeld van onze school. Natuurlijk houden wij de tussenopbrengsten per unit bij. Deze analyses laten zien dat wij hoge ambities hebben en goede resultaten behalen.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen stromen uit naar verschillende scholen voor Voortgezet Onderwijs. Wij streven ernaar alle leerlingen in de Hoeksche Waard op het Voortgezet Onderwijs te plaatsen. Soms gaan leerlingen ook naar een school buiten de regio. Uitgangspunt is om een school voor Voortgezet Onderwijs te zoeken die past bij de onderwijsvraag van een kind. Om tot een goede keuze te komen, is er gedurende het gehele jaar een intensieve samenwerking tussen de leerkracht, ouder en het kind.

Doordat Het Pluspunt als sbo school een Da Vinci unit (kinderen met een grote ontwikkelingsvoorsprong) heeft zijn de uitstroomcijfers lastig te vergelijken met andere sbo scholen. Bijna alle leerlingen uit de Da Vinci unit stromen uit naar het VWO.

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Bij het afrondend gesprek zei de inspecteur: "Dit is een school om trots op te zijn".

Terug naar boven