SBO Het Pluspunt

Graaf van Egmondstraat 79 3261 AK Oud-Beijerland

  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt
  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt
  • Schoolfoto van SBO Het Pluspunt

Het team

Toelichting van de school

Het Pluspunt heeft een enthousiast en deskundig team. Het team blijft in ontwikkeling door zich te blijven scholen op verschillende gebieden, passend bij ons onderwijsaanbod en onze leerlingpopulatie.
Ons schoolteam bestaat uit: directeur, groepsleerkrachten, intern begeleiders, vakleerkracht bewegingsonderwijs, leraarondersteuners en een conciërge. Tevens zetten wij verschillende vakdocenten in voor godsdienst en muziek. In de DaVinci unit ook voor beeldende vorming en schaken. In deze unit wordt er voor diverse project les gegeven door gastdocenten. Bijvoorbeeld voor de Lego League, wetenschap, filosofie of Griekse tragedie. Dit kan per schooljaar verschillen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Is een leerkracht ziek? Dan wordt de vervanging zoveel mogelijk intern geregeld. Lukt het niet om de vervanging te realiseren? Dan verdelen we de kinderen over de andere groepen. En tegenwoordig is onderwijs op afstand ook mogelijk.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Arrangementen (zie voor een volledige beschrijving het Schoolondersteuningsprofiel)

Arrangement 1:

De school heeft een aanpak voor leerlingen met behoefte aan sociaal-emotionele en/of gedragsondersteuning waarbij deze aanpak gericht is op veiligheid, structuur en voorspelbaarheid terug te vinden in tijd, ruimte, interactie en activiteit.

Arrangement 2:

De school heeft een aanpak voor leerlingen met behoefte aan leer-, sociaal-emotionele en/of gedragsondersteuning gekenmerkt door gespecialiseerde hulp bij de basisvakken en waarbij ruimte is voor eigen tempo en instructie.

Arrangement 3:

De school heeft een aanpak voor leerlingen met een grote ontwikkelingsvoorsprong en met behoefte aan sociaal-emotionele en/of gedragsondersteuning.

Arrangement 4:

De school heeft een aanpak voor leerlingen die behoefte hebben aan een combinatie van arrangement 1,2 en 3 en toe zijn aan onderwijs in een groep.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven