Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Om 8:15 openen de buitendeuren. Er staat een collega in de onder- en bovenbouwingang bij binnenkomst. Op het schoolplein zijn de ouders/ verzorgers tussen 8.15 uur en 8.30 uur verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. Gedurende de pauzes is er toezicht op het schoolplein, waarbij duidelijke gedragsregels en afspraken worden gehanteerd.
Hier vindt u alle protocollen m.b.t. de sociale en fysieke veiligheid.
Externe vertrouwenspersoon voor ouders en leerlingen
De ouders/verzorgers en de leerlingen kunnen voor meldingen/vragen betreffende preventie machtsmisbruik (PMM) casuïstiek terecht bij de dienstdoende externe vertrouwenspersoon bij de GGD Hart voor Brabant. De externe vertrouwenspersoon is bereikbaar via het meldpunt EVP tel: 088-3686759 (tijdens kantoortijden). Voor spoedeisende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag kunt u buiten kantoortijden contact opnemen via het telefoonnummer: 088-3686813
Verkeerswerkgroep
Op onze school is een verkeerswerkgroep belast met allerlei zaken betreffende de verkeerseducatie en verkeersveiligheid. De verkeerswerkgroep bestaat uit twee groepsleerkrachten en een ouder. De afgelopen jaren is o.a. aandacht besteed aan de dode hoekspiegel bij vrachtauto’s, en de verkeersveiligheid. Daarnaast onderhoudt de verkeersouder contacten met de landelijke vereniging “3VO”. De werkgroep stelt elk jaar een activiteitenplan op. Dit wordt besproken met het team en MR.
Brengen en halen
Wij adviseren u en uw kinderen lopend of fietsend naar school te komen. Wij hebben een fietsenstalling naast de school. Het plaatsen van fietsen bij school is altijd voor eigen risico. Helaas worden dieven steeds brutaler en moeten fietsen onder schooltijd echt altijd op slot gezet worden.We verzoeken de ‘wegbrengers' en de ‘afhalers' om de fietsen buiten het plein te parkeren. De stalling is er alleen voor de fietsen van kinderen en teamleden en het schoolplein behoort vrij te zijn van obstakels. Dit in het belang van met name de jongste kinderen. Wij zien er ook op toe dat er op het plein niet gefietst wordt. Mocht het nodig zijn uw kind met de auto te brengen en/of te halen gebruik dan de Zoen en Zoefstrook. Rondom de school is voldoende parkeergelegenheid. Veilig parkeergedrag bevordert de veiligheid van de kinderen in de wijk. De werkgroep Verkeer monitort alle zaken rondom dit onderwerp.
Veilig vervoeren van leerlingen tijdens uitstapjes
Het is van belang dat u in het bezit bent van een auto-inzittendenverzekering voor de personen/kinderen die in de auto meerijden. Wij wijzen u er op, dat een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering in Nederland verplicht is. Voor het vervoer van kinderen gelden de volgende wettelijke regels: Kinderen kleiner dan 1.35 m moeten zowel voorin als achterin een goedgekeurd autostoeltje of zitting verhoger gebruiken. Kinderen groter dan 1.35 m en volwassenen (18 jaar en ouder) moeten de driepuntsautogordel gebruiken. Alle autostoeltjes mogen voorin geplaatst worden. Het enige dat niet mag is een kind vervoeren in een autostoeltje dat tegen de rijrichting in is geplaatst als daar een airbag voor zit die niet is uitgeschakeld. Uitzonderingen:Van ouders/ verzorgers wordt verwacht dat ze voor hun eigen kind een autostoeltje of zitting verhoger in de auto hebben. Er rijden misschien ook wel eens andere kinderen mee, bijvoorbeeld bij uitstapjes van school. Voor dit soort incidenteel vervoer over beperkte afstand (dus niet op een vakantiereis) mogen op de achter zitplaatsen kinderen vanaf 3 jaar (maar niet de eigen kinderen) volstaan met gebruik van de driepuntsgordel. Het diagonale gedeelte van de driepuntsgordel mag niet achter het lichaam worden geleid. De driepuntsgordel mag nooit als heupgordel worden gebruikt. Als er meer kinderen vervoerd worden dan er zitplaatsen met gordels zijn, mag dat alleen als alle gordels gebruikt worden, de overige kinderen los op de achterbank mee. Veilig is dat natuurlijk niet. (Deze info is ontleend aan 3VO, zie ook www.veiligverkeernederland.nl)
Uitstapjes op de fiets
De bovenbouwgroepen kunnen op de fiets naar een uitstapje gaan. De ouders/ verzorgers zorgen voor een goed werkende fiets. Elektrische fietsen en fatbikes zijn niet toegestaan ivm de veiligheid.