R.K. Basisschool De Blinkerd

Troelstrastraat 13 5344 GK Oss

  • We zijn een echte taalschool. Hier bezoeken kinderen de boekwinkel.
  • Er is extra ondersteuning in kleine groepjes.
  • De Blinkerd is gehuisvest in Kindcentrum De Komeet midden in de wijk De Ruwaard
  • Ingang van onze school De Blinkerd. Wees Welkom!

Het team

Toelichting van de school

De gymlessen worden op De Blinkerd gegeven door een vakdocent vanuit het Sport Expertise Centrum.  

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een collega afwezig is vanwege bijvoorbeeld ziekte of professionalisering willen we het onderwijs natuurlijk zoveel mogelijk door laten gaan. We kunnen in zulke gevallen een beroep doen op collega’s die flexibel inzetbaar zijn. Zij zijn ook verbonden aan onze school (of één van de andere scholen in het cluster waar onze school bij hoort) en zijn dus bekend met hoe wij werken.

Onze organisatiestructuur heeft als voordeel dat er voor een basisgroep 2 of 3 professionals staan. Als een leraar ziek is, studieverlof heeft, of om een andere reden afwezig is, wordt de groep vaak opgevangen door deze collega’s als er geen externe vervanger of vervanger vanuit het cluster beschikbaar is. Dat kan betekenen dat de groep die dag geen extra begeleiding krijgt in kleine groepen, maar niet hoeft te worden opgesplitst. Helaas komt het soms voor dat we een klas thuis moeten houden omdat we de bezetting niet rond krijgen. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op basisschool De Blinkerd hebben wij een Reken- en een Taalspecialist. Zij monitoren het aanbod en de kwaliteit van ons reken- en taalonderwijs. Ook hebben wij een jonge-kind-specialist. Zij heeft naast lesgevende taken ook een coachende en ondersteunende rol voor de groepen 1 t/m 3. 

Op Basisschool De Blinkerd hebben wij een taalgroep. In deze klas zitten kinderen uit groep 2 die 8 uur per week extra taalstimulering krijgen van een gespecialiseerde leerkracht.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Elke school mag zijn eigen schooltijden bepalen in overleg met de MR, de ouders en het team. Iedere school moet minimaal het wettelijke aantal verplichte uren onderwijs (over 8 jaren in totaal 7.520 uur) voor alle groepen geven.Per jaar zullen de leerlingen 940 lesgebonden uren hebben. De Blinkerd voldoet aan het wettelijk verplichte aantal uren onderwijs.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Elke school mag zijn eigen schooltijden bepalen in overleg met de MR, de ouders en het team. Iedere school moet minimaal het wettelijke aantal verplichte uren onderwijs (over 8 jaren in totaal 7.520 uur) voor alle groepen geven. Per jaar zullen de leerlingen 940 lesgebonden uren hebben. De Blinkerd voldoet aan het wettelijk verplichte aantal uren onderwijs.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De verlengde schooldag wordt ingezet om kinderen extra te ondersteunen (gratis en na schooltijd) bij lezen en begrijpend lezen. 

Doorontwikkeling van ons onderwijs aan jonge kinderen waarbij we steeds nauw samenwerken met de voorschool en aandacht hebben voor spel en spelbegeleiding in de hoeken in een rijke speel- en leeromgeving. 

In schooljaar 2023-2024 krijgt, in samenwerking met Gemeente en bibliotheek, lezen veel aandacht. Vanuit een leesstimuleringsplan en met leesvrijwilligers en leesconsulenten staat het vergroten en versterken van de leesvaardigheid en het leesplezier centraal. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wordt ingezet om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en onderwijsachterstanden te voorkomen. Schoolbesturen werken hiervoor samen met het gemeentebestuur. Voorschoolse educatie is bedoeld voor peuters van 2,5 en 3 jaar en wordt aangeboden op de peuterspeelzaal of de kinderopvang. Vroegschoolse educatie is bedoeld voor groep 1 en 2 van de basisschool. Onze kinderen hebben baat bij meer doelgerichte begeleiding en instructie, demonstratiespel en herhaling. Uiteraard in een vorm die bijdraagt aan plezier in leren en die zorgt voor een hoge betrokkenheid. 

De basisschool is verantwoordelijk voor de vroegschoolse educatie. Bij zowel voor- als vroegschoolse educatie is het betrekken van ouders (ouderbetrokkenheid) een belangrijk onderdeel. De Blinkerd en opvang/peuterwerk stemmen inhoudelijke thema’s en activiteiten af. We realiseren een warme overdracht van alle peuters. De zorg en begeleiding van onze peuters en kleuters wordt met de intern begeleider afgestemd. Wij werken met een erkende en integrale VVE-methode (Piramide) en voeren deze conform de richtlijnen uit. Het thematisch aanbod wordt uitgevoerd door geschoolde leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Onze locatie beschikt over een VVE-coördinator (Richelle van Haaren). Zij zorgt er samen met het team voor dat de kwaliteit van het VVE-aanbod, de afstemming met de voorschoolse instellingen en de ouderbetrokkenheid geborgd en verbeterd wordt. Zo werken wij intensief samen aan een doorgaande lijn en leren we van en met elkaar.

Terug naar boven