RK Basisschool 't Ruimteschip

Marsstraat 2 1716 WH Opmeer

  • Groep 7-8 gaat begin van het schooljaar op kamp. Het ene jaar voor het Earthkeepersproject naar Texel, het andere jaar naar het Streekbos.
  • Kinderen van de bovenbouw worden ingezet als ICT-deskundige, geven ook workshops met NOA de robot of de drone.
  • In samenwerking met Muziek Opmeer maken kinderen structureel kennis met muziekinstrumenten.
  • Aandacht in alle groepen voor gescheiden inzamelen van afval. Zuinig leren omgaan met materialen.
  • Veel aandacht voor lezen. En schrijvers: bezoek van Gerard van Gemert.

Het team

Toelichting van de school

Team Ruimteschip en team Bonifatius werken nauw samen en staan open voor verandering en verbetering. Onderwijs geven is ons vak en onze passie; Gelukkig Laten Groeien!


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Mede door het tekort aan leerkrachten staat de vervanging bij verlof en ziekte onder druk. Bij kortstondige uitval kan vervanging vaak onderling worden geregeld door deeltijders, onderwijsassistenten, stagiaires, LIO-leerkrachten, zorgteam, directie of door taken te verplaatsen. Wanneer iemand voor langere tijd uit de roulatie is, kan conform het beleid van SKO West-Friesland vervanging geregeld worden.

We doen er alles aan om te voorkomen dat leerlingen door ziekte van een leerkracht geen les kunnen krijgen. Als er geen vervanging beschikbaar is, wordt de desbetreffende groep verdeeld over andere groepen. In uitzonderlijke situaties kan aan ouders gevraagd worden kinderen thuis te houden. U wordt dan via Parro op de hoogte gebracht en kinderen kunnen in Classroom thuis opdrachten maken.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

't Ruimteschip heeft de ongeveer 82 kinderen verdeeld over 4 groepen. Groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8.

Er is veel aandacht voor de individuele benadering van het kind. Ieder kind ontwikkelt zichzelf. Sommige kinderen worden extra begeleid of krijgen een aangepast programma. Kinderen die meer aan kunnen en sneller werken, krijgen extra en uitdagender opdrachten. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De ontwikkeling van het jonge kind vinden wij heel belangrijk. In de eerste jaren wordt immers de basis gelegd om Gelukkig te kunnen Groeien!  Groep 1-2 wordt beschouwd als één geheel met daarin verschillende ontwikkelingsstadia. Een veilige schoolomgeving en het welbevinden vormt  de basis van de ontwikkeling van ieder kind!  

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Na acht jaar onderwijs hebben kinderen ten minste 7520 uur onderwijs gevolgd. De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 gaan 25 uur en 25 min. per week naar school. Gemiddelde onderwijstijd per jaar bedraagt 945 uur.


Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het kader van Passend Onderwijs bieden wij onderwijs en ondersteuning voor zowel leerlingen die minder aan kunnen als kinderen die meer aan kunnen. De onderwijsbehoeften van kinderen zijn belangrijk voor ons. We kijken naar de mogelijkheden van kinderen, veel minder naar wat zij niet kunnen. De expertise van de twee intern begeleiders van Ruimteschip en Bonifatius wordt hierbij ingezet.

De ouders van de leerlingen die vanuit handelingsverlegenheid wordt voorzien in aangepaste onderwijsbehoefte, worden nauw betrokken. De ouders zijn immers ervaringsdeskundige. Door vroeg met de ouders samen te werken ontstaat een compleet beeld van mogelijkheden en behoeftes van een kind. In het belang van het kind zijn de ouders verplicht alle relevante informatie te delen. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

zie POS. Indien de school handelingsverlegen is en niet in de specifieke onderwijsbehoefte kan voorzien, hanteren we het protocol van het samenwerkingsverband 'De Westfriese knoop'.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

't Ruimteschip werkt nauw samen met de vroeg- en voorschoolse opvang en hanteert hierbij het VVE-convenant. Wij maken gebruik van een overdrachtsformulier.

Terug naar boven