Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?
In het kader van ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid kunnen wij op De Akker de volgende vormen van partnerschap met ouders/verzorgers benoemen:
Formeel partnerschap: samen staan voor het schoolbeleid.
De Wet Medezeggenschap in het Onderwijs (WMO) regelt de medezeggenschap van ouders, leerlingen en personeel op school. Gekozen vertegenwoordigers van de ouders en het personeel hebben zitting in de medezeggenschapsraad (MR).De MR van onze school bestaat uit twee geledingen: vertegenwoordigers van de ouders en vertegenwoordigers van het team. De MR is bevoegd alle zaken met betrekking tot de school te bespreken en heeft, afhankelijk van het onderwerp, advies- of instemmingsrecht. De MR overlegt met directie (namens het schoolbestuur) over zaken die de school direct aangaan. Over alle beleidszaken die de school aangaan geeft de Medezeggenschapsraad advies en/of stemt in. Voor de MR is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over zaken die op school spelen en de ouders en de kinderen aan het hart gaan. Als er zaken zijn waarvan u vindt dat de MR hiervan moet weten, aarzel niet om contact op te nemen (persoonlijk of per e-mail: mr@akkeropmeer.nl).
Naast de MR van onze school is er ook de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad). Personeel en ouders van alle scholen binnen de Stichting Allure zijn hierin vertegenwoordigd. Zij behartigen de gezamenlijke belangen van alle 15 scholen en Stichting Allure.
Informeel partnerschap: samen staan voor de activiteiten en werkzaamheden van de school
Oudercommissie
De oudercommissie is een groep enthousiaste ouders die samenwerken met de school bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen en soms ook voor de ouders.
De ouderraad richt zich op de volgende taken:
- het organiseren van activiteiten in de school, zoals Sinterklaas, Kerst, Sportdag.
- het coördineren van ouderparticipatie.
- het bevorderen van contacten tussen ouders en school.
De oudercommissie vergadert ongeveer vijf keer per jaar.
Koffieochtenden: op een informele manier in gesprek gaan met de directie over onderwijsinhoudelijke onderwerpen.
Ieder jaar vinden er 4 koffieochtenden plaats. Op deze ochtenden worden speerpunten besproken uit het jaarplan waar de school graag input of feedback over wilt krijgen. De koffieochtenden zijn laagdrempelig en iedereen is welkom om mee te denken over de school.