Openbare Basisschool Het Palet

Patrijsstraat 2 4043 MR Opheusden

  • Leerlingen worden begeleid in de plusklas, een klas voor meerbegaafde leerlingen.
  • Vijf dagen per week eten de leerlingen samen met de leerkracht.
  • Binnen ons onderwijs leren wij onze leerlingen programmeren. Wat ze dan programmeren printen de leerlingen zelf uit m.b.v. onze 3D printer
  • Alle kinderen vanaf groep 4 krijgen hun eigen Chormebook. Kinderen werken aan leerdoelen van kernvakken die aansluiten op hun eigen niveau.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Onze school is aangesloten bij de vervangingspool van Ippon. Zij plannen een geschikte vervanger in. Soms kan het voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is. Wij proberen dit zoveel mogelijk intern op te lossen. We zullen het naar huis sturen van kinderen zoveel mogelijk voorkomen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op school werken we met vier combinatiegroepen. De groep bestaat uit 2 leerjaren. Iedere groep heeft twee eigen leerkrachten. In groep 1/2 is er elke dag naast de leerkracht een ondersteuner. In de andere groepen zijn meerdere dagen per week twee leerkrachten aanwezig. Daarnaast is er ook ondersteunend personeel aanwezig en werkt de leerkrachtondersteuner of de onderwijsassistent, naast de leerkracht in de verschillende groepen.

De lessen bewegingsonderwijs worden op dinsdag en donderdag gegeven door een vakleerkracht. 

Vanuit de organisatie voor HVO/GVO werken er vakleerkrachten die de lessen verzorgen voor humanistisch vormingsonderwijs of godsdienstonderwijs. Ouders maken aan het begin van het schooljaar een keuze of het kind deelneemt aan de lessen. Leerlingen die niet deelnemen volgen de lessen van de eigen leerkracht in de groep.


Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij zorgen er met ons team voor dat onze leerlingen de onderwijsondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen en daarbij de kerndoelen van het basisonderwijs behalen. Dit doen we in samenspraak met de ouders en/of verzorgers. Leerlingen met specifieke behoeften worden zoveel mogelijk in de groep gehouden. Extra hulp, extra materialen en extra voorzieningen proberen we in de dagelijkse praktijk in te passen. Op onze school hebben we een plusklas waar leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften extra uitgedaagd worden. Tevens zetten wij, indien mogelijk, remedial teachers of onderwijsassistenten in.

Pas als de hulpvraag van de leerling de mogelijkheden van onze school aantoonbaar te boven gaat, zoeken we naar een andere meer passende onderwijsplek voor deze leerling. We werken hiervoor optimaal samen met de andere basisscholen en de scholen voor speciaal (basis)onderwijs in het samenwerkingsverband. Door intensief samen te werken zorgen we ervoor dat elke leerling zo thuisnabij mogelijk de onderwijsondersteuning krijgt die zij of hij nodig heeft.  

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Onze ambitie is om als school onderwijs op maat te bieden voor de kinderen op onze school. We hebben de kinderen in beeld en werken doelgericht. Waar nodig passen wij het onderwijs aan en stellen de doelen bij. Als het nodig is, hebben wij contact met BePo (Betuws Passend onderwijs).

We ontwikkelen een versterkt aanbod voor hoogbegaafde kinderen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Vanuit het VVE-beleid is een doorgaande lijn met de peuterspeelzaal geregeld; er vindt een warme overdracht van peuter naar kleuter plaats. We werken nauw samen met de peuterspeelzaal. Binnen de kleutergroep bieden we deze kinderen extra ondersteuning middels de inzet van de onderwijsondersteuner en het beredeneerd aanbod.

Terug naar boven