Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Schooltijden
We werken op de Kweekvijver met een continurooster en met het 5-gelijke-schooldagen model. Dat betekent dat de kinderen lunchen met de eigen groepsleerkracht. Dit doen zij op vooraf afgesproken tijden, maar in ieder geval tussen 12.00 en 12.30 uur. Tijdens de lunch verzorgt de leerkracht een educatieve activiteit. Dat kan zijn voorlezen, jeugdjournaal kijken of instructiefilms van de zaakvakken. Na afloop van de lunch gaan de kinderen naar buiten.
- De ouders zorgen zelf voor brood, drinken en fruit. De leerkracht let er op dat er geen brood e.d. wordt weggegooid
- Kinderen mogen tijdens het buitenspelen het schoolplein niet verlaten
- Tijdens de pauzes wordt er niet gesnoept. Leerkrachten zien hierop toe ouders geven geen snoep mee.
- De school heeft ‘schoolfruit’ waarbij de leerlingen voor ongeveer € 1,- per week elke dag een vers stuk fruit of groente krijgen. Hierbij is altijd keuze tussen vier soorten groente of fruit. Dit wordt geleverd via de lokale groenteman.
- Indien een ouder fruit of groente zelf regelt, verwachten wij ook dat die 5 dagen wordt verzorgd.
Buitenschoolse opvang door Tinteltuin
De BSO bevindt zich, net als de peuterspeelzaal, onder het dak van de school. De BSO is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is een goed alternatief voor de thuissituatie. De BSO wordt gezien als een verlengstuk van het gezin. Een plek waar de kinderen zichzelf kunnen zijn en waar de persoonlijke mentor het vertrouwde gezicht is.
Er is een aanbod aan activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen, maar dit is niet verplicht. Er heerst een ongedwongen en huiselijke sfeer en de kinderen kunnen hun verhaal kwijt als ze uit school komen.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.