Openbare Basisschool De Koningsspil

Seevancksweg 93 1474 HT Oosthuizen

  • In onze visie waar het draait om het kind, past ook een leerrijke omgeving.
  • De kinderen kunnen rekenen op kwaliteit.
  • Obs de Koningsspil: 'Waar ieder kind telt!'
  • In samenwerking met 'schoolplein 14' geven wij ruimte voor bewegend leren.
  • Wij zijn trots op ons 'gezonde school vignet'. Wij hebben het certificaat voor 'sport en beweging' en 'voeding'.

In het kort

Toelichting van de school

Geachte lezer(es),

'Op de Koningsspil draait het om jouw toekomst'.

Bij ons op school is uw kind veel waard. Kinderen worden op onze school uitgedaagd tot denken, durven en doen!

Talenten moet je ontwikkelen. En dat kan in een veilige omgeving waarin een ieder mag zijn wie hij is en waar iedereen mag zijn wie hij/zij is en waar iedereen gezien wordt. Samen met ouders werken wij aan een stevige basis, hierbij rekening houdend met de onderwijsbehoefte van het kind. Wij richten ons op de toekomst van onze kinderen en daarmee op toekomstgericht onderwijs voor onze toekomstmakers. 


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Toekomstgerichte ontwikkeling
  • Eigenaarschap
  • Samenwerkend leren
  • Natuurlijk
  • Vertrouwd

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school is een openbare basisschool.

Dit betekent, dat in principe elk kind toegelaten wordt. Als openbare school maken we geen onderscheid in geloofsovertuiging, culturele achtergrond of afkomst. We accepteren verschillen tussen kinderen en bereiden ze voor op een multiculturele samenleving. Wanneer u uw kind bij ons op school aanmeldt, gaan we samen met u na of uw kind hier ‘op zijn plaats is’.

Indien blijkt, dat uw kind op een ander soort school beter tot zijn recht komt, begeleiden we u bij het leggen van contacten met andere scholen of schoolsoorten.  

Onze school is onderdeel van stichting OPSPOOR. De stichting van de openbare basisscholen van Purmerend en omgeving.

Het leerlingenaantal op obs de Koningsspil was op 1 oktober 2022 238 leerlingen en groeit gedurende het schooljaar door naar ca. 270 leerlingen die wij zullen verdelen over minimaal 10 groepen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
249
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Aanvang

De buitendeuren van de school worden circa 10 minuten voor aanvang van de lessen door teamleden geopend.   We houden ons zoveel mogelijk aan begin- en eindtijden. We verzoeken ouders om ervoor te zorgen dat hun kind op tijd op school is en dat ze zelf op tijd vertrekken. Om tijdig en rustig te kunnen starten met de lessen hanteren wij “binnen is beginnen”. De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 starten iedere dag met een leesactiviteit. Leerkrachten doen hun uiterste best om de kinderen op de juiste tijd naar buiten te laten gaan.   

Pauze en het continurooster

Iedere morgen spelen de kinderen van groep 3 t/m 8 een kwartier buiten. De kinderen van groep 1 & 2 spelen, als onderdeel van het lesrooster, langer buiten. Voor alle groepen hebben wij halverwege de ochtend een korte onderbreking om iets te eten en te drinken. Tussen 10.00-10.30 uur is er voor de kinderen gelegenheid om iets te eten en te drinken. Ook krijgen de kinderen de gelegenheid om samen buiten te spelen en te bewegen. Op de schooldagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag eten de kinderen in de eerste pauze fruit of groenten. Op vrijdag mag uw kind een koek mee naar school voor de eerste pauze. Als uw kind hier niet voldoende aan heeft, kan hij/zij er een belegde boterham bij eten. Bij voorkeur drinkt uw kind water, fruitwater of melk (uit een drinkfles/Dopper), thee (uit een thermosbeker). Zo kunnen de kinderen gedurende dag deze nog een keer vullen. ( zie voedingsbeleid gezonde school). Koolzuurhoudende drank is niet toegestaan! Voor kinderen met speciale diëten en andere voedingspatronen en medicijnen vragen wij u om contact op te nemen met de groepsleerkracht. Daarnaast het verzoek om bekers mee te geven i.p.v.  pakjes drinken en genoeg brood in een trommeltje. Teveel meegebracht eten/drinken wordt, in overleg met u, weer meegegeven aan uw kind. Op school zijn er 2 koelkasten aanwezig waarin zaken als medicijnen en (speciale) voeding in kunnen worden bewaard.    

Traktatiebeleid

Kinderen krijgen per schooljaar al gauw 30 traktaties. Dat mag ook, want jarig zijn is feest! Maar bij ons op school vragen we ouders wel om de traktaties zoveel mogelijk klein en gezond te houden. Het is dus niet de bedoeling om een ‘zak’ vol traktaties per kind te geven. Twee stuks is maximaal, maar één heeft de voorkeur. Ook mag uw kind/kinderen weer de klassen rond, maar ook voor onze leerkrachten geldt dat zij ook kiezen voor gezonde traktaties. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven