Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Voorschool Juf Anja, juf Marina en juf Sherida
Groep 1/2A Juf Marion en juf Nienke
Groep 1/2B Juf Ingrid
Groep 1/2C Juf Kitty
Groep 1/2D Juf Marja
Groep 1/2E Juf Jenny
Groep 1/2F Juf Daniëlle en juf Nienke
Groep 3A Juf Carla en juf Kirsten
Groep 3B Juf Renée en juf Margriet
Groep 3C Juf Meike
Groep 4A Juf Lilian en juf Miranda
Groep 4B Juf Sanne
Groep 5A Juf Marieke en meneer Robbert
Groep 5B Meneer Wouter en meneer Gerald
Groep 6A Juf Anne-Marie
Groep 6B Meneer Kees en meneer Gerald
Groep 7A Juf Steffi
Groep 7B Juf Marjon en Juf Peggy
Groep 8A Juf Karin
Groep 8B Meneer Edwin
Onderwijsassistentes Juf Mariska en juf Kristy
Vakleerkracht gym meneer Pim
Interne begeleiding Juf Nanna en juf Inge
Conciërge Juf Monique, meneer Roelof en meneer Daan
Directie Juf Mireille
Taalontwikkeling
Voor de 4-6jarigen maken we gebruik van verschillende bronnenboeken, zoals: “Taalactivering, Beginnende geletterdheid” en de methode “Schatkist”
Rekenen
In de groepen 1 en 2 maken we hiervoor gebruik van de methode “Schatkist” en het bronnenboek “Idee”.
Wereldoriëntatie
Uitgangspunt van deze vakken is de belevingswereld van de kinderen. In de groepen 1 en 2 wordt uitgegaan van wereld oriënterende thema’s. Hiervoor gebruiken we de methode “Schatkist”.
De overheid heeft voor het basisonderwijs kerndoelen geformuleerd om er zorg voor te dragen, dat er eenheid komt in wat kinderen kennen en kunnen, wanneer zij de basisschool verlaten. Veel vakken staan niet op zichzelf, we proberen onze leerlingen de onderlinge verbanden zoveel mogelijk duidelijk te maken. Ons onderwijs is niet bedoeld om alleen feitenkennis bij te brengen, wij willen ook de sociale, culturele en lichamelijke mogelijkheden van uw kinderen aanspreken en verder ontwikkelen.
(HOOG)BEGAAFDHEIDSONDERWIJS
Onze school richt zich met dit onderwijs op leerlingen die behoefte hebben aan een aangepast leerstofaanbod, omdat het reguliere leerstofaanbod hen te weinig uitdaging biedt. Op De Westhoek geldt dit voor gemiddeld 10 % van de leerlingen, hieronder aangeduid als plusleerlingen.
Leerlingen komen in aanmerking voor compacting en verrijking, wanneer zij 2 achtereenvolgende I(+)-scores op de CITO rekenen, spelling en/of begrijpend lezen behaald hebben.
Plusklas
Doelstellingen plusklas:
In het schooljaar 2016/2017 is de Westhoek gestart met een plusklas voor leerlingen uit de groepen 3 en 4. De doelstelling van de plusklas is tegemoet komen aan de specifieke behoeften van (hoog)begaafde kinderen door:
- ieder kind een intellectuele stimulans en uitdaging te bieden op eigen niveau (cognitief aspect);
- alle kinderen de gelegenheid te bieden met gelijkgestemde leeftijdsgenoten in contact te komen en daarmee te kunnen optrekken (sociaal aspect);
- de emotionele ontwikkeling doelgericht te stimuleren (emotioneel aspect);
- te stimuleren dat de creatieve capaciteiten zich zo optimaal mogelijk kunnen ontplooien (creativiteitsaspect).
Als u uw kind naar een voorschool wilt laten gaan, ligt het het meest voor de hand om voor de voorschool te kiezen die hoort bij de basisschool waar u uw kind ook naar school wilt laten gaan. Zo leren kinderen namelijk al vroeg de kinderen, de leerkrachten en de school kennen, waarmee ze ook te maken krijgen als ze vier jaar oud zijn geworden.
U kunt uw kind aanmelden voor onze voorschool bij de directie van de basisschool. Zodra uw kind in één van onze voorschoolgroepen geplaatst wordt, dan ontvangt u van ons een boekje met alle benodigde informatie. Als u vragen heeft over de inhoud, dan kunt u altijd bij de leidsters of bij de directie terecht.