Informatie over basisscholen met onderwijsconcept jeelo

Op een jeelo-school leren leerlingen samen met de mensen uit hun directe omgeving. 'Leraren' zijn immers overal. Leerlingen werken samen aan projecten. Zo doen ze kennis op en ontwikkelen hun competenties. Leerlingen hebben zicht op hun leerdoelen. Ze weten wat ze al kunnen en wat ze nog gaan leren.

In de praktijk

Groepen 1 tot en met 8 werken tegelijk aan hetzelfde project. In elk project staan leerlingen voor zes maatschappelijke uitdagingen. Leerlingen werken tijdens het project naar een duidelijk projectresultaat toe. Ze weten waarom ze leren en de leerdoelen zijn voor de leerling helder. Zo kan de leerling een eigen leerroute uitstippelen. Leerlingen leren met hulp van alle 'leraren' die de omgeving te bieden heeft. Kennis wordt gedeeld en ervaringen worden opgedaan.

Elke leerling ontwikkelt zich doorlopend. Het tempo waarin verschilt per persoon. De ene leerling zal zich dus verder kunnen ontwikkelen dan een andere leerling binnen een bepaalde periode. Jeelo spreekt daarom bewust van ontwikkellijnen en niet van leerlijnen. Jeelo heeft ontwikkellijnen voor kennis, competenties, taal en rekenen.

Basisprincipes van het jeelo-onderwijs

Terug naar boven