Openbare basisschool Opwaardz

Ter Stegestraat 23 8121 XB Olst

Hoofdingang van onze school

In het kort

Toelichting van de school

Op Obs Opwaardz is elke dag een ontdekkingstocht!

Op Opwaardz maken we kinderen nieuwsgierig, motiveren we ze en leren we ze samenwerken. De 12 Jeelo projecten zijn de basis van ons onderwijs. Naast goed leren lezen, rekenen, spellen en kennis tot je nemen, leren we kinderen vaardigheden zoals executive functies. Op deze manier laten we kinderen ontwikkelen en bereiden ze zich voor op hun toekomst. Jeelo vraagt om betrokkenheid van de maatschappij om ons heen. Vanuit een project niet alleen leren op school maar juist ook naar buiten toe gaan en daar de praktijk zien en ervaren.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Elke dag een ontdekkingstocht
  • Jeelo project onderwijs
  • Kanjerschool
  • Ouderbetrokkenheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Obs Opwaardz is een fijne, openbare basisschool in het centrum van Olst en gelegen in een woonwijk. 

Obs Opwaardz is een fusieschool die voortkomt uit de voormalige scholen Ter Stege - De Klimboom -De Holsthoek. Vanaf 1 augustus 2019 zijn we samen één school op verschillende locaties. Na een traject van visie ontwikkeling en de keuze voor het onderwijsconcept Jeelo hebben we een nieuwe naam gekozen die helemaal past bij onze school en zitten we vanaf augustus 2021 samen op één locatie in Olst. Vanaf 2024 gaan we samen met de andere school uit Olst en de kinderopvangKoos naar een nieuwbouw locatie. 

Opwaardz is gerelateerd aan de omgeving van Olst met zijn IJssel en zijn natuur met groen en uiterwaarden. Onze kleuren symboliseren dit. Daarnaast zijn de letters van Opwaardz niet perfect gemaakt. Er missen onderdelen; Dat mag ook omdat je op school bent om te leren. Elke dag mag je weer opnieuw leren en ontdekken.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
112
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

In ons schoolgebouw is kinderopvang Koos aanwezig. Kinderen zijn vanaf 7.00 uur welkom op school.

Na schooltijd is er de mogelijkheid tot naschoolse opvang

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven