Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Ons onderwijs is gebaseerd op het leerstofjaarklassensysteem waarbinnen we zo adaptief mogelijk inspringen op verschillen tussen leerlingen.
We geven onderwijs op drie niveaus, dat betekent dat we ook aandacht hebben voor leerlingen die het wat moeilijker vinden en leerlingen die wel wat meer aankunnen.
Bij ons onderwijs gaan we uit van drie basisbehoeften die leerlingen hebben:
- competentie: geloof en plezier in eigen kunnen.
- autonomie: het gevoel dat je iets kunt ondernemen zonder hulp van anderen.
- relatie: het gevoel dat anderen je waarderen en met je om willen gaan.
We vinden het belangrijk dat leerlingen zich als individu ontplooien en leren dat zij deel uitmaken van een groter geheel: de groep, de school, de samenleving.
We zijn er trots op dat het ons lukt leerlingen passend onderwijs te bieden in hun eigen woonomgeving. Alle leerlingen zijn welkom bij ons op school. Met ouders, met het Onderwijs Ondersteuningscentrum (OOC) bepalen we per leerling elke keer opnieuw of we nog voldoende in staat zijn aan de (specifieke) onderwijsbehoefte van zorgleerlingen tegemoet te komen. Het is onze taak om samen met u op op zoek te gaan naar bovenschoolse ondersteuningsmogelijkheden vanuit het OOC. Mocht de ondersteuning die vanuit dit OOC geboden kan worden onvoldoende zijn, dan zullen we voor een passender onderwijsarrangement samenwerking zoeken met onze partners (21 andere schoolbesturen voor Primair en Speciaal onderwijs) in Samenwerkingsverband 23.02.Het volledige schoolondersteuningsprofiel is te vinden op de website van scholen op de kaart en onze eigen website www.drie1.nl
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
We willen nog intensiever samen gaan werken en stemmen plannen op elkaar af of maken een gezamenlijk plan.
Preventief: door goed af te stemmen wat er speelt in de leefwereld van kinderen en door samen na te denken over het aanbod voor leerlingen. Op casusniveau: wanneer onderwijs en zorg samen vanuit één plan werken, gericht op het versterken van de situatie van een individuele leerling. Dit kan gaan over de situatie op school, thuis en in de vrije tijd.
De Drie-eenheid heeft contact met de kinderdagopvang en peuterspeelzaal wanneer een leerling op school wordt ingeschreven. Relevante informatie wordt vanuit de voorschoolse voorziening doorgegeven aan de basisschool. Dit gebeurt via het overdrachtsformulier. Waar nodig is er sprake van een zogenaamde "warme overdracht" (mondeling).