Basisschool Joris De Witte

Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest

  • Schoolfoto van Basisschool Joris De Witte
  • Schoolfoto van Basisschool Joris De Witte
  • Schoolfoto van Basisschool Joris De Witte
  • Schoolfoto van Basisschool Joris De Witte
  • Schoolfoto van Basisschool Joris De Witte

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer leerkrachten moeten worden vervangen i.v.m. verlof zal in eerste instantie een leerkracht van de eigen school worden gevraagd extra te werken. Als dit niet kan zal de mogelijkheid om een leraarondersteuner in te zetten worden onderzocht. Als dit geen optie is zal er vanuit een extern uitzendbureau een invalleerkracht worden ingehuurd.

Wanneer ook hier geen personeel beschikbaar is zal de groep thuis moeten blijven.

Op Basisschool Joris de Witte worden vrijwel nooit groepen naar huis gestuurd. We werken met een betrokken team dat hart heeft voor het onderwijs en de kinderen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen van onze school goed bewegingsonderwijs krijgen. Daarom krijgen de leerlingen les van gediplomeerde vakdocenten. Voor het muziekonderwijs hebben we een docent ingehuurd, die in alle groepen iedere week de muzieklessen verzorgd.

In de school hebben wij een groot atelier ter beschikking waar de leerlingen worden uitgedaagd binnen het vakgebied kunstzinnige vormgeving op expressieve vakgebieden. De lessen worden in principe door de eigen leerkrachten aangeboden. 

Wel zijn er met regelmaat gastdocenten op school aanwezig die in het kader van een thema of project dergelijke lessen aanbieden in ons atelier.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1 en 2 zitten de kinderen regelmatig in de (kleine)kring. Hier worden verschillende activiteiten gedaan, zoals bijbelvertelling, taalspelletjes, rekenspelletjes, kringgesprek en muzikale vorming. De kinderen kunnen ook werken met ontwikkelingsmateriaal, constructiemateriaal, bouwmateriaal of handvaardigheidsmateriaal. Ook worden iPads en het digibord ingezet tijdens individuele- en kringopdrachten. Tijdens de werkles worden, naast de cognitieve doelen, ook vaardigheden en technieken aangeboden. Dit alles om de motorische, sociale, cognitieve en emotionele ontwikkeling te stimuleren.
In groep 2 is extra aandacht voor voorbereidend lezen, rekenen en schrijven.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Vanaf groep 3 werken we geleidelijk aan op een andere manier met de kinderen dan in de groepen 1/2. Ook de inrichting van de lokalen is anders. In het lesrooster wordt aangegeven hoeveel tijd we globaal per week aan de verschillende vakken besteden. Het gaat hierbij om gemiddelden die per leerjaar kunnen verschillen. We gaan uit van een rooster van 24½ uur per week voor alle groepen.

De nadruk ligt op taal/lezen en rekenen/wiskunde.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Voor verschillende gebieden binnen ons onderwijs hebben wij specialisten aangesteld. Zij helpen de leerkrachten bij kinderen die extra zorg nodig hebben.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte willen wij graag zoveel als mogelijk op school bedienen.

In het team worden verschillende specialisten opgeleid om hierin te kunnen voorzien. 
In 2023-2024 wordt een specialist rekenonderwijs opgeleid en een specialist 'jonge kind'.


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In hetzelfde gebouw als waar onze school zich in bevind, is ook een kinderopvang gevestigd, SKO genaamd. Wij werken met hen samen tijdens de TSO. De SKO heeft voor het jonge kind in de wijk ook opvanglocaties. 

Terug naar boven