Openbare Montessorischool Oegstgeest

Lange Voort 261 C 2343 CE Oegstgeest

  • Schoolfoto van Openbare Montessorischool Oegstgeest
  • Schoolfoto van Openbare Montessorischool Oegstgeest
  • Schoolfoto van Openbare Montessorischool Oegstgeest
  • Schoolfoto van Openbare Montessorischool Oegstgeest
  • Schoolfoto van Openbare Montessorischool Oegstgeest

Het team

Toelichting van de school

Alle leerkrachten zijn in het bezit van een Montessori diploma of in opleiding voor het behalen daarvan.

Wij maken gebruik van verschillende vakdocenten maar ook van de expertise van ouders en leerkrachten. Hierbij kun je denken aan dans, programmeren, schaken, techniek, verschillende talen e.d.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Er is een groot tekort aan goede leerkrachten. Ook in het Montessorionderwijs is dit een probleem. Vervanging proberen wij intern op te lossen. Dit heeft invloed op de taken die de betreffende leerkracht van oorsprong heeft. 

In een aantal gevallen worden er tijdelijk nieuwe collega's aangetrokken die voor langere periode inzetbaar zijn. Wij proberen zo min mogelijk wisselde leerkrachten voor de groep te hebben.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Spelenderwijs leren de kinderen met het montessorimateriaal. Kinderen kiezen zelfstandig, met een beetje hulp. Alle kinderen hebben een eigen werkplek maar werken ook veel samen en op kleedjes op de grond in de klas. Sociaal emotionele ontwikkeling is net zo belangrijk als de cognitieve ontwikkeling. Wij sluiten aan bij de gevoelige periode van een kind.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De visie van het Montessorionderwijs is dat kinderen zelfstandig leren werken aan hun taken. Het ene kind heeft meer tijd nodig dan het andere kind. Je leert in je eigen tempo en werkt ook in je eigen tempo.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Ieder kind is welkom op onze school binnen de mogelijkheden die wij als school kunnen bieden. Wij zijn generalisten en denken niet in hokjes. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij zijn als school van mening dat wij op dit moment op een bijzonder rijke manier functioneren op het gebied van ondersteuning. Wij hebben het kind in beeld en doen wat wij kunnen binnen onze expertise maar ook met hulp van externen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De SKO is deels gevestigd in het gebouw van de Montessorischool Oegstgeest. Er gaat een groep leerlingen naar de naschoolse opvang SKO. Deze kinderen komen allemaal van de Montessorischool. Ook heeft de SKO een Montessori peutergroep.

Terug naar boven