Sint Jozef Basisschool

Sportparkweg 6 -8 2631 GA Nootdorp

  • Schoolfoto van Sint Jozef Basisschool
  • Schoolfoto van Sint Jozef Basisschool
  • Schoolfoto van Sint Jozef Basisschool
  • Schoolfoto van Sint Jozef Basisschool
  • Schoolfoto van Sint Jozef Basisschool

Het team

Toelichting van de school

We zijn er trots op dat onze leerlingen les krijgen van speciale vakleerkrachten gymnastiek én muziek. Zij verzorgen voor alle groepen muziek- en gymlessen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Een leerkracht kan ziek worden of om een andere reden onverwacht afwezig zijn. Als een leerkracht niet aanwezig kan zijn, dan wordt bij parttimers altijd eerst de duo-collega gevraagd om extra te komen werken. Op deze wijze wordt het leerproces ondanks het uitvallen van de leerkracht zo min mogelijk verstoord.

Helaas merken we dat het steeds lastiger wordt om vervanging te vinden, helemaal ten tijde van Corona. Daarom is er ook een stappenplan aanwezig mocht er geen vervanging te vinden zijn, dit stappenplan is te vinden in onze schoolgids

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Meer aandacht voor (hoog) begaafde leerlingen
Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben op school omdat ze ‘meer’ aan kunnen, hebben ook extra ondersteuning nodig. Ons beleid en aanpak is beschreven in ons beleidsplan Pluskinderen. Een aantal leerkrachten (waarvan twee talentspecialisten) geven het beleid vorm en inhoud. Zij ondersteunen andere collega’s in het omgaan met kinderen die extra uitdaging nodig hebben. Verder dragen zij er zorg voor dat er voldoende passend materiaal voorhanden is. We hebben plusklassen voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8. De leerkrachten dragen mogelijke deelnemers aan, op basis van resultaten en werkhouding. De talentspecialisten bepalen samen met de interne begeleiders welke kinderen uiteindelijk mee doen. De groepen komen iedere week een keer bij elkaar in het ‘Leerlab’ om te werken met speciale materialen van Levelwerk. Ook in de eigen groep is ruimte en tijd om aan Levelwerk verder te werken. 

De Sint Jozefschool oriënteert zich op uitbreiding van de talentaanpak naar aanbod voor praktisch getalenteerde leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Overblijf / TSOTussen de middag hebben wij pauze van 12.00 tot 13.15 uur. Onze leerlingen kunnen op school overblijven. SkippyPePijn verzorgt de overblijf op onze school. De kinderen eten samen met pedagogisch medewerkers en/of vrijwilligers hun van huis meegebrachte lunch, spelen buiten, maken een knutsel of doen een spelletje. Na de boterham krijgen alle kinderen van SkippyPePijn nog een stukje fruit om daarna goed te starten aan het middagprogramma op school. 

Terug naar boven