Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
In de wet staat dat kinderen in 8 jaar minimaal 7520 uur onderwijs moeten krijgen. Aangezien de schooltijden van de onderbouw en de bovenbouw bij ons op school gelijk zijn, betekent het dat de kinderen per schooljaar minimaal 940 uur onderwijs moeten krijgen. Bij het opstellen van de jaarkalender en het vaststellen van de margedagen houden wij hier rekening mee.
Het brengen van de kinderen:We zijn blij met het open karakter van de school en willen daarom graag een aantal afspraken met u maken.
• We hanteren 10 minuten inloop voor aanvang van de lessen ’s ochtends.
• Zit uw kind in groep 5 of hoger? Dan vragen wij u om bij de deur afscheid te nemen van uw zoon/dochter, zodat zij zelfstandig naar hun klas kunnen.
• Bij de groepen 1 t/m 4 kunnen ouders uiteraard wel even meelopen naar binnen. Er zijn verschillende entreedeuren om de in-en-uitloop verspreid en rustig te laten verlopen.
- De deur rechts op het centrale Tante Nelplein is de entreedeur voor de groepen 1-2 en 3.
- De deur links op het centrale Tante Nelplein is de entreedeur voor de groepen 4 t/m 8
- Aan de zijkant van de school is er fietsenstalling met ingang voor de leerlingen van groep 8 die op de fiets naar school komen.
• Is uw kind in de klas? Wilt u dan weer naar buiten gaan? Om 8.30 u o starten de lessen en verwachten dat de ouders de school hebben verlaten.
• De ouders vragen we als de school uit gaat buiten te wachten tot uw kind naar buiten komt. We spreken met alle kinderen af dat als ze opgehaald worden maar niemand op het plein of de afgesproken ophaalplaats zien, ze terugkomen naar de klas zodat de juf of meester eventueel kan gaan bellen.
• Heeft u een afspraak met de leerkracht of wilt u wat vragen en/of afgeven dan kunt u natuurlijk gewoon naar het lokaal lopen. Wilt u eventuele buggy’s en kinderwagens buiten laten staan? En kleinere kinderen mee laten lopen of even op de arm meenemen?
• De school is verboden terrein voor honden. U kunt uw hond buiten vastzetten, hiervoor zijn voldoende mogelijkheden.
• Alles op wieltjes hoort niet in de school, uitzondering hierop is natuurlijk een rolstoel of scootmobiel, wij bedoelen in dit kader dat het voor leerlingen maar ook voor jongere broertjes en zusjes niet toegestaan is, op steppen, skeelers, loopfietsjes, rolschaatsen, heelys of iets dergelijks door de gangen te gaan. Skeelers e.d. moeten bij de ingang uitgetrokken worden, steppen en dergelijke worden bij voorkeur op slot gezet in de fietsenstalling, na vooraf overleg met de leerkracht kunnen ze eventueel meegenomen worden naar de klas. Het gebruik is ook tijdens pauze momenten niet toegestaan!
Op de fiets naar school
Wij stimuleren dat onze leerlingen met de fiets of lopend naar school komen. Dit is gezond en draagt bij het milieu en aan een verkeersveilige schoolomgeving voor de kinderen. Kinderen kunnen hun fiets in de fietsenstallingen stallen.
Verkeersveiligheid van, naar en bij de school
Dagelijks nemen de kinderen en veel ouders deel aan het verkeer om van huis naar school en terug te gaan. Omdat Nootdorp is gegroeid, is het op straat ook steeds drukker en daardoor gevaarlijker. Samen met de andere Nootdorpse scholen zijn blijvend in overleg met de gemeente om diverse gevaarlijke verkeersknelpunten te verbeteren. Maar ook de verkeersdeelnemers zelf kunnen natuurlijk hun gedrag verbeteren. Het halen en brengen van kinderen met behulp van een auto zorgt ervoor dat het rond de scholen zeer druk en rommelig wordt. Vooral op de Sportparkweg kan de verkeersveiligheid weleens in het geding komen door brengende en halende ouders, vooral op regenachtige dagen. Natuurlijk heeft iedereen het druk en moet iedereen snel naar een volgende bestemming. Toch vragen wij u beleeft om uw auto zo veel mogelijk te laten staan of niet dicht bij de scholen te parkeren. De veiligheid van ieder kind verdient dit.
Mocht u uw kinderen toch een keer een keer met de auto naar school brengen, dan vragen we gebruik te maken van de parkeerplaats bij de sporthallen of bij de kerk. Dit alles leidt tot meer veiligheid voor iedereen. Vanaf de Delflandstraat gezien heeft de Sportparkweg een aantal officiële vaste parkeerplaatsen, buiten deze parkeerplaatsen mag niet gestopt en/ of geparkeerd worden.
Regeling; schorsing en verwijdering van leerlingen
Zit de leerling op onze school dan gelden de school- en huisregels, waar de leerling zich aan moet houden. Bij herhaald wangedrag kan het voorkomen dat de school, nadat alle voorafgaande acties uit het gedragsprotocol tot onbevredigend resultaat hebben geleid (zie 4.11) en na overleg met het College van Bestuur, het voornemen heeft over te gaan tot schorsing en/of verwijdering. Dat kan alleen na overleg met de ouders en de leerkracht van betrokken leerling. Het College van Bestuur neemt op voordracht van de directie een besluit de leerling voor een bepaalde tijd (ten hoogste een week) te schorsen.
Soms doet er zich een situatie voor waarbij een leerling onevenredig veel begeleiding en aandacht vraagt, dat mogelijk ten koste gaat van de overige leerlingen. Dan gaan we overleg met ouders. In dit gesprek kan ook de optie (tijdelijke) verwijdering besproken worden. Een exemplaar van de notitie Toelating, schorsing en verwijdering van leerlingen ligt ter inzage op school en is te vinden op de website van de stichting www.laurentiusstichting.nl.
De scholierenongevallenverzekering
De school heeft de volgende verzekeringen afgesloten voor de leerlingen.
A Schoolongevallenverzekering
Deze verzekering is van kracht voor de leerlingen tijdens schooluren en evenementen in schoolverband, alsmede gedurende het rechtstreeks gaan van huis naar school en omgekeerd. De verzekering voorziet in uitkeringen bij overlijden, blijvende invaliditeit, geneeskundige kosten en kosten voor tandheelkundige hulp. De actuele vergoedingsbedragen en polisvoorwaarden kunt u desgewenst bij de administratie opvragen. Deze verzekering kent geen eigen risico.
B Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid van de school jegens derden die het gevolg is van een door de school gepleegde onrechtmatige daad. In zo’n geval kan men spreken van een nalatig handelen door de school. Schade toegebracht door leerlingen aan andere leerlingen of aan de school vallen niet onder nalatigheid van de school, ook niet als dit onder schooltijd gebeurt. In situaties waarin kinderen zelf een onrechtmatige daad begaan, zijn ouders aansprakelijk voor de gedragingen van hun kind(eren). De verzekering kent een secundaire aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze geldt alleen voor gebeurtenissen die gedurende schooltijd plaatsvinden en als de aansprakelijke ouders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben.
Aansprakelijkheid
Op school of elders kan door toedoen van uw kind weleens een ongelukje gebeuren. U, als ouder, bent altijd aansprakelijk voor eventuele beschadigingen aan schooleigendommen, of aan eigendommen van derden, die uw kind veroorzaakt. Wij raden dan ook iedereen aan een W.A.-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten