Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
De Waterwilg heeft traditionele schooltijden. De ouders van de school hebben aangegeven tevreden te zijn over de schooltijden. Deze peiling heeft in het schooljaar 2015-2016 plaats gevonden.
Schooljaar 2019-2020 zijn de schooltijden voor de gehele school gelijk. De zelfde begin- en eindtijd. 8.30-12.00 uur en 13.30 -15.30 uur Behalve op de woensdag; groepen 1 t/m 4 van 8.30 tot 11.30. Groepen 5 t/m 8 van 8.30 tot 12.30.
De opvang voor en na school zal door ouders zelf geregeld moeten worden bij een opvangcentra in de buurt. Triodus Kinderopvang, SKS Alles Kids, Skippy Pepijn en Keiki Holo Holo zijn daarbij BSO organisaties in Nootdorp. Met al deze partners heeft de school een goede binding. Echter met Kindercentrum ZieZoo is De Waterwilg schooljaar 2016-2017 een specifieke binding aangegaan. Kindercentrum ZieZoo verzorgt voor en naschoolse opvang in school. Aanvang 7.00 uur tot 8.30 in de ochtend en van 15.30 tot 19.00 na school. ZieZoo is daarnaast 52 weken open in het jaar.
De tussen schoolse opvang regelt de school zelf.
De administratie van de school, de overblijfcoördinator en de 30 medewerkers zijn het hart van de overblijf. De overblijf van De Waterwilg is een professionele organisatie. De professionaliteit laat zich zien in; de scholing, de nascholing en het bijwonen van bijeenkomsten. Daarnaast hebben al deze medewerkers een Bewijs van Goed Gedrag. In het schooljaar 2015-2016 heeft de Overblijf van De Waterwilg, wederom voor de tweede keer, de Gouden Ster ontvangen van de organisatie TSO. Op donderdag 26 april 2018 vond de uitreiking plaats van de Platina Ster. De overblijfmedewerkers ontvingen een roos, de leerlingen een gezonde traktatie met streekgroentes in een papieren puntzakje.
Ouders betalen een bijdrage voor de Overblijf. De Overblijf heeft een Huishoudelijk reglement en een Jaarverslag, dit alles is te vinden op de site van de school.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.