Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het speciaal onderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>" tabindex=0>Bron
Toelichting van de school
De verdeling van de leerlingen over de groepen is in eerste instantie gebaseerd op leeftijd: in principe komt ieder kind bij leeftijdgenoten in de klas. Daarnaast kan de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind een rol bij de indeling spelen. De leerlingen stromen aan het einde van een schooljaar niet automatisch door. Dit kan dus betekenen dat een kind 2 jaar in dezelfde groep zit.
Toelichting van de school
De onderwijstijd voor de eerste twee jaren is terug te vinden in het rooster van de twee onderbouwgroepen.
Toelichting van de school
De onderwijstijd wordt op´t Kraaienest intensief ingezet. De leerkrachten werken met een vast rooster en met groepsplannen. In de groepsplannen staan de doelen van de leerlingen vermeld. Deze zijn voor de individuele leerling terug te vinden in het leerlingplan. De school heeft duidelijke afspraken gemaakt over de doelen die ze wil bereiken tijdens het buiten spelen, het fruit en brood eten. Praktische redzaamheid speelt hierin een grote rol. Er wordt veel aandacht besteed aan de sociale en emotionele ontwikkeling en aan de communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden zijn van groot belang voor een goed functioneren in de maatschappij. We werken binnen de school niet met een groep 3 tot en met 8, zoals hieronder aangegeven. Toch ziet u op deze manier wel hoe de uren zijn opgebouwd in de SO-periode. Het rooster is voor de verschillende uitstroombestemmingen hetzelfde. Om die reden is er 1 rooster volledig ingevuld.
Samenvatting ondersteuningsprofiel
De school biedt op de SO-afdeling onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 13 jaar. Vaak heeft een leerling bijkomende problematiek. Als een leerling wordt aangemeld, dan wordt middels het ontwikkelingsperspectief een arrangement toegekend aan de leerling. Dit wordt gebaseerd op het IQ, maar ook op de belemmerende en protectieve factoren. Dit arrangement bepaalt het lesstofaanbod. Als er een individuele aanpak nodig is, wordt dit ingezet, vaak na overleg met de interne zorgcommissie (Commissie van Begeleiding). Als een leerling extra individuele begeleiding nodig heeft, kan deze gegeven worden middels inzetten van ZIN of PGB vanuit de Jeugdwet of de WLZ. Op deze manier kan er individuele zorg (vanuit Ipse de Bruggen) ingezet worden. Dit is altijd in overleg en samenwerking met ouders.