Daltonschool Klaverweide

Jan de Ridderstraat 4 2201 DN Noordwijk

  • Schoolfoto van Daltonschool Klaverweide
  • Schoolfoto van Daltonschool Klaverweide

Het team

Toelichting van de school

Naast groepsleerkrachten beschikken wij over onderwijsondersteunend en ambulant personeel, zoals onderwijsassistenten, een interne begeleider, een gedragsspecialist, een ICT-er, een pedagoge en Daltoncoördinator. 

Daarnaast hebben wij een taalcoördinator, rekencoördinator, leescoördinator, cultuurcoördinator, verkeerscoördinatoren.

De leerkrachten werken regelmatig in werkgroepen samen. De werkgroepen zijn verantwoordelijk voor specifieke thema’s binnen onze school. Zo kent de school bijvoorbeeld een werkgroep meer- en hoogbegaafdheid, taal/rekenen en burgerschap. Daarnaast houdt de Daltonwerkgroep zich bezig met de borging en uitbouw van het Daltononderwijs op Daltonschool Klaverweide. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In het geval van verlof of afwezigheid van een leerkracht, wordt gezocht naar een invalleerkracht. Soms worden ambulante leerkrachten ingezet om dit op te vangen. Wanneer er op geen enkele andere wijze vervanging geregeld kan worden, worden de leerlingen verdeeld over de overige groepen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Een kind op de basisschool moet het volgende aantal uren onderwijs krijgen: de eerste 4 schooljaren (onderbouw): minimaal 3.520 uur; de laatste 4 schooljaren (bovenbouw): 3.760 uur. Over 8 schooljaren is dit minimaal 7.520 uur. De overgebleven 240 uur mogen scholen zelf verdelen over de onderbouw en de bovenbouw. Deze verantwoording wordt op schoolniveau bijgehouden.

Behalve het onderwijsinhoudelijke aanbod, vallen ook excursies, het schoolreisje, het kamp van groep 7 en 8 en de kerstviering voor alle leerlingen onder onze onderwijstijd. 

Ieder jaar wordt, op basis van het vakantierooster en in overleg met de overige Noordwijkse scholen onze urenverantwoording vastgesteld. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Daltonschool Klaverweide is er aandacht voor: gedrag, meer- en hoogbegaafdheid en dyslexie.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De komende jaren leggen wij de nadruk op het ontwikkelen van executieve vaardigheden bij onze leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De groepen 1 en 2 leggen het accent op het voorbereidend leren ten behoeve van de basisvaardigheden taal, schrijven en rekenen. Het leren binnen de kleuterbouw kent een overgang van het onbedoelde ontwikkelend leren vanuit het spel, tot het meer beredenerend en gestuurde leren aan de hand van bepaalde opdrachtjes. De onderbouwgroepen zijn heterogeen van samenstelling, waardoor de kinderen veel van elkaar kunnen leren.

De ontwikkeling van de leerlingen wordt gevolgd middels een observatiesysteem. Vanaf 2024 wordt het observatiesysteem van IEP LVS gebruikt. 

Terug naar boven